Узорни основци вратили новчаник пун пара

Игор Вујичић, Стефан Перовић и Ела Поповић, херцегновски основци, нашли су недавно новчаник са 450 евра и 100 долара, а потом сналажљиво нашли власника Веселина Билбију и вратили му и новац и документа.

Република Српска 22.10.2016 | 19:26
Узорни основци вратили новчаник пун пара
Стефан је пронашао новчаник и каже ни у дјелићу секунде није помислио да га задржи.

"Имам телефон, бицикл, мени не треба новац, желио сам само да моји другари и ја вратимо новац човјеку коме припада. Ела је узела новчаник и однијела га кући да каже мами шта се дешава", испричао нам је Стефан.

Игор је погледао документа, а онда се сјетио да у кошаркашкој екипи имају дјечака који се такође презива Билбија.

"Другови су ми рекли да нема шансе да је то неко његов, зато што на документима пише да је тај човјек из Босне, а ја сам се сјетио да је једном са нашом екипом на Златибор путовао и тај дјечак и да и он има босански пасош. Контактирао сам с њим преко 'Фејсбука', а он ми је рекао да је његов тата изгубио новчаник, потврдио је суму новца и име, па сам се договорио са Елом да се нађу, и његов тата је преузео новчаник и паре", испричао је Игор.

Веселин Билбија каже - када изгубите посљедњи цент очекивано је да сте очајни, али помирио сам се са тим да сам изгубио новац, и да треба ићи даље.

"Онда ме је син позвао и рекао ми да су његови другари нашли новчаник. Захвалан сам дјеци што су ми вратила новац, посебно родитељу који скоро годину није примио плату, а подржао је дјецу да врате сав новац и документа. Колико год да им се захвалим било би мало", прича Билбија, и истиче да вјерује да би и његова дјеца поступила исто.

"Хтио сам да частим те малишане, али они нису хтјели ништа па сам им купио чоколаду. Захвалио бих се и родитељима који су дјецу овако васпитали", прича Билбија.

(НН/новости.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

***Н.

22.10.2016 17:38

Треба имати , дара' па вратити новцаник пун пара. Али је тако екипа хтјела Игор, Стефан и Ела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

22.10.2016 20:41

Предивна дјеца.велики поздрав за њих и њихове родитеље који су их овако дивно одгојили.

ОДГОВОРИТЕ