Короман: Испало је да сам Ратко Младић само зато што сам подигао три прста!

„А нико у ствари не зна колико сам помогао народ у Босни“, поручио у интервју за сарајевске медије Огњен Короман!

Фудбал 25.10.2016 | 23:00
Короман: Испало је да сам Ратко Младић само зато што сам подигао три прста!
Некадашњи првотимац Звезде Огњен Короман је вечита инспирација новинара са обе стране Дрине. Рођен на Палама, фудбалску срећу је пронашао у Београду и Србији.

На Маракани је стасао до статуса репрезентативца, имао је неколико вансеријских издања. Навијачима Црвене звезде је у сећању тренутак када ломи кичму Филип Ламу, а затим хирушкким прецизним ударцем доводи црвено—беле у вођство против Бајерна.

Остала је у сећању и његова партија против БИХ, потез који и данас прогони медије из Сарајева. Тачније, високо подигнута три прста после гола Матеје Кежмана. Комшије су у том чину видели превише национализма.

О свему томе Коероман је причао за сарајевски портал „спортспорт.ба“.

„Ја сам Србин и нормално је да ћу дигнути три прста када моја репрезентација победи. Да су муслимани тада дигли два прста и изјаснили се, уопште не би био проблем. Мој потез је спадао једноставно у традицију и три прста сам дизао и пре и после Маракане. Није ми уопште био циљ да провоцирам. У медијима је на крају испало као да сам Ратко Младић, а нико неће да каже колико сам помагао народу из БиХ. Људи све то политизују и стварају непотребне тензије. А не знају колико сам помогао људима из БИХ“, поручио је Короман.

Он се присетио атрмосфере која је пратила дуеле између СЦГ И Босне и Херецеговине.

„Ружна слика, дефинитивно. Атмосфера није била на нивоу, како у Београду, тако и у Сарајеву. Србин сам и не желим да браним само једну страну. Вређали су једни друге, али нисам могао утицати на то. Већ сам рекао да у животу немам никаквих предрасуда и нисам никада никога вређао", подвукао је Короман.

Занимљиво је да је некада вихорни крилни фудбалер каријеру почео у Жељезничару. Ветрови рата су га одували за Београд, па је фудбалску азбуку изучио до танчина. Да није било звецкања оружја врло лако је могло да се догоди да Короман заигра за Жељо.

„Мало ко зна да је све кренуло у Жељезничару. То је моја прва љубав. Тренирали су ме у том периоду Букал, Сарачевић, Бајић..., и носим лепе успомене стварно. Сећам се да сам ауто стопом долазио са Пала како бих могао долазити на Грбавицу и тренирати, али нажалост до првог тима нисам дошао. Због ратних дешавања сам се преселио у Србију, али контакт са играчима из своје генерације нисам изгубио. Са већином се чујем“.

И данас Короман има кућу на Палама.

"Врло често долазим у Сарајево. Према том граду осећам припадност као и према Палама јер сам у њему рођен. Наравно да нађем времена да дођем и на Грбавицу да погледам неку утакмицу Жељезничара, а верујте да ме нико не препозна. Мало људи зна да је Огњен Короман када је отишао у иностранство донирао опрему за омладински погон. О томе се није знало јер очито да није ишло у прилог некоме, а било је и већих играча који су играли за Жељезничар и нису се тога ни сетили. Многи не знају да сам Жељезничару осигурао новац тако што сам завршио да Бекрић пређе у Инчон. Помогао сам био још неким играчима из БиХ“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Огњене

26.10.2016 06:30

Немозе се све купит парама. Твоја мрзња се у утакмицама против БиХ видјела на километре. Твоје псовке према клупи БиХ и Блазу Слисковицу се неце лако заборавити.

ОДГОВОРИТЕ