Шпанац отворио душу: Михајловић је терорисао играче! Код Монтеле уживамо!

Миланов нападач тврди да је атмосфера боља од доласка италијанског тренера што се види и по резултатима...

Фудбал 22.10.2016 | 13:00
Шпанац отворио душу: Михајловић је терорисао играче! Код Монтеле уживамо!
Милан после дуго времена има добар почетак сезоне. Росонери мимо очекивања деле другу позицију на табели са Ромом и најпријатније су изненађење на старту шампионата. Нови тренер Винћенцо Монтела је прилично добро отворио мандат на Сан Сиру.

Наредног викенда га очекује најтежи могући задатак - дерби са Јувентусом. Једна од ударних снага Росонера ће бити шпанско крило Сусо који је незамењив од почетка сезоне. Он је и једно од Монтелиних открића. Вратио га је са позајмице у Ђенови, а Сусо се наметнуо добрим играма на припремама и на старту сезоне. Милан је добио неочекивано појачање у играчу којег је Михајловић прецртао претходне сезоне. Што му Шпанац не заборавља…

“Са претходним тренером је владала атмосфера терора у тренинг центру у Миланелу. Монтела је донео искреност и смиреност”, рекао је Сусо у интревјуу за Тутоспорт.

Шпански офанзивац је отркио да га је Михајловић прецртао после само једне шансе на старту прошле сезоне после чега је у зимском прелазном року отишао у Ђенову где је играо одлично и обезбедио повратак на Сан Сиро када је смењен српски стручњак.

“Да би играч показао сву своју врендност, он мора добије шансу да игра и да то уради на терену. Ја сам код Михајловића добио шансу у само једној утакмици. Против Емолија, на почетку сезоне. Михајловић је захтевао да играм “треквартисту”, иако то није моја улога и заменио ме је после сат времена. Од тада, никада више нисам добио шансу код њега”, рекао је Сусо.

Шпанац сада ужива код Монтеле уз Донаруму и Бонавентуру је једини у тиму који је почео свих осам првенствених мечева.

“Монтела је био јако важан у мом избору да се вратим у Милан и борим се за шансу. Поготово због његове филозофије фудбала. Свиђа ми се његов стил, воли да имамо лопту у ногама и да нападамо што је као створено за мене. Монтела је променио неке ствари у свлачионици. Научио нас је да размишљамо од утакмице до утакмице. Сада делимо друго место на табели, а да само победили Удинезе код куће били бисмо на два бода од лидера. Али Монтела нас је научио да не размишљамо дугорочно, о Лиги шампиона или Лиги Европе. Иако по квалитету заслужујемо да будемо у врху. Похвале заслужује и управа клуба која је скинула притисак са Монтеле и младих фудбалера којима обилује овај тим”

Росонере сада очекује тренутак истине у дербију против Јувентуса. Сан Сиро је распродат после дужег времена и чека на победу против владара италијанског фудбала. Монтелинмлади тим полако осваја поверење навијача.

“Лакше ће нам бити да се припремимо за Јувентус него за Кјево. Против Јувентуса се лако мотивисати. Јасно је да су они јак тим и да можемо да изгубимо од њих. Тактичку су веома добри, не остављају много простора, нећемо имати превише шанси… Али пред пуним стадионом, немамо разлога да се бојимо. Морамо да играмо као што смо играли и до сада”, рекао је Сусо. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар