Анализа - видео... ПЛ БиХ: Нема више домаћинске лиге!

Дванаесто коло Премијер лиге БиХ протеклог викенда донијело је нешто што је претходних година било тешко замисливо у бх. елити - нити један домаћин није остварио тријумф!

Фудбал 20.10.2016 | 16:30
Анализа - видео... ПЛ БиХ: Нема више домаћинске лиге!
Скраћење лиге са 16 на 12 клубова показало се као пуни погодак, јер се неизвјесност вратила на сваки меч, свако сваког може да побиједи, па не чуди податак да су од могућих 18 бодова домаћини претходног викенда освојили свега четири!

Крупа је минималним резултатом славила у Добој-Какњу против Младости, док је идентичан резултат био у дуелу Витеза и Широког Бријега. На свим осталим теренима није било побједника.



Још десет кола остало је до краја регуларног дијела првенства, након којег ће екипе бити подијељене у двије групе - Лигу за првака и Лигу за опстанак.

Већ сада назире се који клубови би се могли борити за највиши пласман, те они који ће настојати да сачувају премијерлигашки статус.

Мостарски Зрињски на добром је путу да одбрани титулу освојену прошле године, што до сада није пошло никоме за руком. Тим Винка Мариновића има шест бодова више од најближег пратиоца и оно што је можда и важније, досадашњим партијама показао је да је најквалитетнија екипа.

Хит првенства је дебитант Крупа. Тим Слободана Старчевића из кола у коло одушевљава све који прате елитни ранг бх. фудбала. Шампион Републике Српске тренутно је другопласирани тим првенства са 21 бодом и серијом од три узастопна тријумфа.

За свега неколико сезона, Крупљани су од најнижег ранга такмичења (Подручна лига Бањалука) стигли до самог врха Премијер лиге БиХ и, по свему судећи, ту се неће зауставити. Иако је примарни циљ пред старт првенства био опстанак, сигурно да су апетити порасли, иако у Крупи на Врбасу не размишљају ни о чему осим о пласману у Лигу за првака.

"Појединци сматрају да је Премијер лига БиХ са овим форматом лошија, али ја не мислим тако. Напротив. Сама чињеница да су гости у 12. колу славили на два меча, а на преостала четири одиграли неријешено, говори у прилог томе. И суђење је боље, боље су и утакмице, остаје још само да средимо терене", сматра шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Он истиче да је нови систем такмичења са 12 клубова пун погодак.

"Нема калкулација, нема предности домаћег терена и сви иду на побједу на свакој утакмици. Ми у Крупи од почетка смо подржавали овакав систем такмичења, јер смо дошли из таквог система, из Прве лиге Републике Српске и то је један од разлога што имамо овакве резултате", поручио је стратег Крупљана.

С друге стране, потпуно је разочарао зенички Челик, који је посљедњепласирани са свега шест бодова, односно једним тријумфом на 12 утакмица! Великан са "Билиног поља" проживљава веома тешке тренутке, годинама је већ без подршке с трибина, од најављиване борбе за врх табеле одавно нема ништа, па ће Зеничани морати да се задовоље опстанком у Премијер лиги БиХ, што ће, по до сада приказаном, бити изузетно тешко.

Премијер лига БиХ, чини се, никада није била узбудљивија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар