Легендарни Луис Скола у спортској комисији МОК-а!

Аргентински кошаркаш Луис Скола и још три спортисткиње, изабрани су у спортску комисију Међународног олимпијског комитета (МОК).

Кошарка 23.10.2016 | 14:15
Легендарни Луис Скола у спортској комисији МОК-а!
Осим кошаркаша Бруклина у комисији су индијска репрезентативка у бадминтону Сајна Нехвак, Египћанка Аја Медани која се такмичи у модерном петобоју и теквондисткиња из Јордана Надин Давани, саопштио је председник МОК Томас Бах.

МОК је навео да четворо спортиста неће бити чланови организације, већ да су додати комисији од 12 чланова, коју бирају спортисти.

Четворо спортиста нису успели да прођу на изборима МОК током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, али их је Бах ипак уврстио у комисију.

Према правилима МОК, Бах може да уврсти до седам додатних чланова, како би у комисији обезбедио равнотежу медју регионима, половима и спортовима".

Скола је носио заставу Аргентине на Играма у Рију. Освојио је златну олимпијску медаљу 2004. и бронзану четири године касније.

Нехвал је први спортиста из Индије освајач олимпијске медаље у бадминтону, бронзе 2012. године. Медани и Давани су по три пута учествовале на Олимпијским играма. Давани је била шеф јорданског тима у Рију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар