Шаком о сто: Шешељ пријети у Скупштини

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће та посланичка група покренути иницијативу да сви представници СРС напусте скупштинске одборе, делегације и групе пријатељства јер нису поштовани основни парламентарни принципи при конституисању тих тијела.

Србија 20.10.2016 | 12:46
Шаком о сто: Шешељ пријети у Скупштини
Он је у Скупштини на почетку сједнице рекао да није било консултација међу шефовима посланичких група и замјерио што није "апотекарском вагом" мјерена пропорција заступљеност парламентарних странака.

"Ми сматрамо да још није касно да се те ствари исправе", рекао је Шешељ и додао да треба да се одрже нови састаници колегијума скупштине са шефовима посланичких група и да се то питање размотри.

"Ми не желимо да напустимо одборе и делегације, ми желимо да останемо. Наш представник ће остати потпредсједник Скупштине, али ако се ништа неће промијенити СРС мора да води рачуна о свом партијском дигнитету и да једноставно каже да неће да трпи искључења из тих комбинација руководећих органа скупштине, поготово што је на неким конститутивним сједницама на бруталан начин спровођена самовоља највеће политичке партије", рекао је Шешељ.

Предсједница Скупштине Маја Гојковић рекла му је да се искрено нада да неће напустити делегације и одборе и да се сигурно може доћи до рјешења, уз мало воље.

Она је тражила и конкретно питање и тачне наводе шта је проблем и да ли је у питању можда група пријатељстава са Русијом коју су радикали жељели да води Војислав Шешељ.

Извор: Ало

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сова

20.10.2016 13:10

Екстра демагог. Подучавао је он неке и за ту врсту активности. ...Дали ће са сцене сићи ови узурпатори власти а све према вољи народа...Да скупштина постане макар мјесто гдје сједи макар двадесет посто нормалних који имају културу дијалога и основне параметре нормалног кућног одгоја....

ОДГОВОРИТЕ
Name

еро

20.10.2016 15:30

Будала до вијека

ОДГОВОРИТЕ