Фотељу у "Шумама" желе 23 кандидата

За директорска мјеста у десет шумских газдинстава и Центру за сјеменско расадничку производњу "Шума Републике Српске" бори се 23 кандидата, а неки од њих аплицирали су истовремено за челну позицију у три газдинства.

Република Српска 19.10.2016 | 22:44
Фотељу у "Шумама" желе 23 кандидата
У "Шумама Републике Српске" су навели да се на конкурс пријавило 29 кандидата, али их шест није испунило услове. Одлуку ко ће бити на челу организационих дијелова предузећа донијеће вршилац дужности директора "Шума" Ристо Марић.

Највише кандидата испунило је услове за директора ШГ "Зеленгора" из Калиновика – пет. Осим актуелног директора Ђорђа Сладоје за директорску фотељу бори се и Тихомир Токић, Зоран Шупет, Војо Бозало и Бојан Тошић. Тошић је раније био директор ШГ "Романија", а тренутно је помоћник директора за производњу у дирекцији "Шума Републике Српске".

Као друго, најпожељније газдинство, показало се ШГ "Бирач" из Власенице, гдје су поред актуелног в.д. директора Миомира Куртуме, услове за директорску фотељу испунили Предраг Савић и Владо Мићић.

По два кандидата испуњавају услове за челне људе четири газдинства, а за директорску фотељу у ШГ "Врбања" из Котор Вароша поред актуелног директора Далиборке Керезовић-Дамјановић бори се и Милан Васиљевић. Иста ситуација је и у Бањалуци гдје се поред директора Велибора Станића на конкурс пријавио и Витомир Кузмановић и испунио услове.

За директорску фотељу у ШГ "Лисина" Мркоњић Град аплицирали су Радомир Попадић и Дарко Максић, а у ШГ "Мајевица" из Лопара Предраг Савић и Зоран Дондић.

Марићу ће бити најлакше да донесе одлуку за ШГ "Јахорина" Пале гдје услове испуњава једино актуелни директор Ранко Ћеранић, те у ШГ "Милићи" из Милића гдје се пријавио само Игор Голић. За директоре газдинства "Височник" из Хан Пијеска кандидовао се само Јанко Голијанин, а за "Оштрељ Дринић" из Дринића Неђо Галић.

Када је ријеч о Центру за сјеменско расадничку производњу, Марић ће морати да одлучи између Предрага Савића, Николе Милићевића и Љубице Лукач. Занимљиво је да се Савић пријавио за директора у три организациона дијела Шума РС и испунио све услове.

У "Шумама РС" јуче су рекли да не знају када ће Марић именовати директоре.

Управа "Шума РС"

Надзорни одбор "Шума РС" расписао је прије десет дана конкурс за избор директора овог предузећа и пет извршних директора. Конкурс ће бити затворен 25. октобра, а Ристо Марић је раније рекао да ће се кандидовати за нови мандат.

(Глас Српске)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Покојна Милева

19.10.2016 19:21

Ставите услов да це бити директор онај ко је у зивоту бар три пута био у суми и остацете без кандидата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

20.10.2016 06:32

Ово нема везе са шумом и дрвима,ради се о лови,парама,новцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конкурс

20.10.2016 07:32

Која диплома је потребна за директора шума? Смијете ли објавити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

20.10.2016 07:34

Овде се ради о томе ко ће узимати провизију за додјелу дрвета. Јасно је свима који су у овом послу и то се зна да не можеш осјеци метар дрва док не ствиш у дзеп ономе који је на челу. Сви ово знају. Сав извоз дрвета у било ком облику не иде а да се провизија није дала.Што је најгоре направљен је легалан систем у коме људи одмах кажу "мени ћеш дати 10% и добијаш дрво" ако не даш,слободно затвори фирму.Немаш коме пријавити,никад нема доказа а и онај који дође после је исти такав. То је слика наших шума.У томе и странке учествују и оне због тога се и боре за мјесто у управи,не мислите ваљда да се боре да нешто ту направе. Велика већина људи од ових који су се пријавили појма немају ни о чему али ни о чему и то никога не занима али су послушни и дио те провизије враћају у странку а дио наравно себи и све супер. Зато пропада једна по једно газдинство и никоме ништа. То је невјероватно.О овоме се може говорити и писати данима али МУП" нема таква сазнања" а Тужилаштво нема основа за покретање истраге. Само наставите све је чисто. За 5 г, не више ћемо на улицама јести једни друге и питати се како је дошло до овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стрико

20.10.2016 07:39

хахахаха...дјордје сладоје, хехехех...слатко се насмијах...е он је за директора у пм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

*ебо те облак, па како

20.10.2016 11:25

хахахахаха... Јанко Голијан, па како ће се он кандидовати када је власник пилане? Зар то није сукоб интереса? Он треба да се кандидује за Фочу, као нај криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тачно

21.10.2016 11:18

тачно тако!