ДСС "аутоматски избацује" Санду Рашковић Ивић

Извршни одбор ДСС одлучио је да се из странке аутоматски избаце они који не поштују одлуку органа странке о искључењу Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба.

Србија 19.10.2016 | 22:40
ДСС "аутоматски избацује" Санду Рашковић Ивић
Како је наведено у изјави агенцији Бета, одлуку Извршног одбора треба да потврди још и Председништво ДСС-а.

Захтев о искључењу Вукадиновића из посланичког клуба ДСС-а у Скупштини Србије нису желели да спроведу шефица посланичког клуба Санда Рашковић Ивић и Славиша Ристић.

Санда Рашковић Ивић рекла је агенцији Бета да ће, по свој прилици и како стоје ствари, она и Ристић бити избачени из странке.

"Ово је преседан. Ја не могу да се сетим да је неко свог бившег председника који је увео странку у парламент, након раније пропасти, искључивао из странке и најуривао", рекла је Санда Рашковић Ивић и додала да ће она и Ристић, ако буде спроведена одлука Извршног одбора, наступати као самостални посланици.

Како је навела, невероватно је што новом руководству од свих могућих страначких проблема највише смета посланички клуб који није направио ниједну грешку и није одступио од страначке идеологије и политике.

Санда Рашковић Ивић изјавила је да оно што није успео премијер и лидер напредњака Александар Вучић који је, по њеним речима, хтео изборном крађом да маргинализује ДСС да не буде у парламенту, "поћи ће за руком новом руководству ДСС-а".

Она је казала и да Вукадиновић уопште није тема, већ разлог који су врло спретно уденули да би довели до тога да оне који не могу да контролишу истерају из странке.

"ДСС је странка која своју политику гради на одбрани Косова и Метохије и територијалног интегритета и суверенитета земље, а не на одбрани локалних коалиција на Врачару и Вождовцу. Сигнал пропасти странке је био када је из Главног одбора изашло 12 чланова са Косова и Метохије", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је казала да ће ако се спроведе одлука Извршног одбора, она и Ристић наступати као самостални посланици у парламенту и истакла да ће увек остати верна демократским и националним начелима.

"То је идеја мога оца Јована Рашковића. ДСС је била најбољи оквир да се те идеје остваре. Мени ту идеју није дао ДСС, ја сам са том идејом расла", истакла је Рашковић Ивићева.

Сукоб у ДСС настао је када је одлучено да се у градским општинама у Београду, Врачару и Вождовцу уђе у коалицију са Српском напредном странком.

Санда Рашковић Ивић је због те одлуке поднела оставку на место председнице странке, а чланови одбора са Косова и Метохије изашли су из Главног одбора, а неки и из странке.

Група високих функционера ДСС-а, међутим, саопштила је раније да је главни разлог сукоба у странци несагласност о заједничком председничком кандидату опозиције, а не склапање локалних коалиција са Српском напредном странком.

Нови потпредседник ДСС-а Милош Јовановић сматра и да несагласје о државној политици ДСС-а и других странака не треба да буде препрека коалицијама на локалном нивоу.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муниз

19.10.2016 13:19

Ова остарила не ваља нам више имају боље

ОДГОВОРИТЕ