Пленковић саопштио имена нових министара

Мандатар Андреј Пленковић након састанка врха ХДЗ-а саопштио је имена 13 министара који ће бити у новој хрватској влади.

Регион 18.10.2016 | 21:45
Пленковић саопштио имена нових министара
"Имамо 13 чланова владе који су изабрани као посланици, остали нису, али су компетентни. Имамо четири жене у Влади, с тим сам посебно задовољан. Мислим да ће сви дати све од себе да помогну бољитку земље", рекао је Пленковић.

Влади ће имати новог министра културе умјесто Златка Хасанбеговића, и то ће бити Нина Обуљен.

Пленковић је изабрао сљедеће људе: Гери Капели, Олег Бутковић, Нада Мурганић, Нина Обуљен, Здравко Марић, Милан Кујунџић, Давор Иво Стир, Дамир Крстичевић, Мартина Далић, Ловро Кушчевић, Паво Баришић, Томо Медвед, Габријела Жалац, Томислав Толушић, Томислав Ћорић.

Потпредсједници Владе биће Мартина Далић, Давор Иво Стиер, Дамир Крстичевић и Мост-ов Ковачић.

У хрватској влади своје позиције су задржали Томислав Толушић, као шеф Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније, затим Здравко Марић, који је у прошлој влади био министар финансија, Олег Бутковић на челу Министарства мора, саобраћаја и инфраструктуре и Ловро Кушчевић који ће ће и даље водити Министарство грађевинарства и просторног планирања.

"Мандатар добија повјерење, на темељу Устава предлаже чланове Владе. Никакав притисак нисам доживио ни од кога. Сматрам да је доктор Обуљен врло компетентна и врло стручна. Знамо се преко 20 година и желим да се направи врло јасна дистинкција између ње и пословања Хрватског аудиовизуелног центра. Очекујем од ње да први задатак буде темељита анализа ХАВЦ-а", рекао је Пленковић.

"Ја крећем с тимом који сам ја одабрао. Очекујем од свих колега и у влади у Сабору да дају допринос политици и спровођењу програма на темељу којега смо добили изборе. Свако ће у ХДЗ-у дати свој допринос без обзира на којој функцији био", додао је Пленковић.

(Индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар