Нова стратегија или ново лутање у магли?!

Настављена је 14. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске. Пред посланицима је била нова Владина стратегија о развоју малих и средњих предузећа. Опозиција критикује власт због великог трошења новца без видљивих ефеката.

Република Српска 18.10.2016 | 22:50
Нова стратегија или ново лутање у магли?!
Владина Стратегија развоја малих и средњих предузећа у Српској за период 2016-2020. године потрошила је већи дио времена скупштинске расправе. Стратегија је врло битан документ, слажу се посланици и владајуће већине и опозиције, али се не слажу о ефектима и успјеху Владе у проводјењу ранијих стратегија.

Опозиција Владу критикује, јер готово ништа није испуњено ни из прошлих стратегија. Подсјећају да је из буџета у претходних неколико година потрошено око 600 милиона марака за развој малих и средњих предузећа, а да ефеката апсолутно нема.

Министар финансија није говорио о стратегији, али јесте о Владином документу по којем у периоду 2017-2019. године нема повећања коефицијената на плате запослених у јавној управи, али постоји смањење укупног издвајања из буџета на плате запослених у јавној управи. И поред тога, Зоран Тегелтија тврди да неће бити ни отпуштања, ни смањења плата. Није објаснио на који начин.

Скупштина је расправљала о још неколико стратегија за наредне четири године. У дневном реду је и консолидовани извјештај о извршењу буџета за прву половину године.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цезар

18.10.2016 22:55

Мали производни бизниси, не могу се развијати без великих дрзавних фирми које су имале технологије. А власт је те велике дрзавне фирме унистила. Сремите се на тразење корјења по суми. И корјење је слатко кад се добро гладно. У паузама док тразите корјење, обавезно додјите гласати. Градјанска дузност је највазнија. Морате својм миљеницима дати легитимитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мохиканац

19.10.2016 10:12

Стратегија је сљедеца, дизање кредита и прескакање рата и ста нам ко мозе. Ко се буде бунио са стране имамо референдум.

ОДГОВОРИТЕ