Посланици Скупштине Српске у Тужилаштву

Пред Тужилаштвом БиХ данас су свједочили чланови Републичке комисије за провођење референдума о Дану Републике Српске - Давир Шешић и Недељко Гламочак, посланици СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, те Перица Бундало, посланик ПДП-а.

Босна и Херцеговина 18.10.2016 | 19:44
Посланици Скупштине Српске у Тужилаштву
Чланови Републичке комисије за провођење референдума о Дану Републике Српске који су народни посланици, пред Тужилаштвом БиХ се појављују у својству свједока, док су остали чланови Комисије осумњичени.

Посланици Давор Шешић, Недељко Гламочак и Перица Бундало свједочили су о томе како је дошло до иницијативе за организовање референдума у Српској и како су текле припреме а Тужилаштво БиХ занима и сам ток референдума.

"Мислим да је ово политички предмет и да би требало да се бавимо суштинским проблемима, криминалом и корупцијом", изјавио је након свједочења у Тужилаштву БиХ посланик Давор Шешић, те додао да сматра како се даље од саслушања у том предмету неће ићи.

Посланик Недељко Гламочак истакао је своје мишљење новинарима у вези са предметом Тужилаштва БиХ о референдуму у Српској:

"Референдум је демократско право грађана и није никога угрозио нити ће угрожавати. Забранити референдуме у овој земљи било би крајње апсурдно", додавши да је ово политички процес.

"Ова земља је суочена са организованим криминалом, политичком корупцијом и пријетњама тероризмом. Правосудни органи би требало да се баве тим питањима, а не овим", каже Гламочак и тврди да како буде одмицало вријеме од избора, тема референдума ће падати у заборав.

Посланик Перица Бундало након изласка из Тужилаштва БиХ рекао је да се референдум десио и да је сада касно говорити да ли је требало да буде одржан или не.

"Лично сам био против одржавања референдума. Показало се да Народна Скупштина опет мора да усклади Закон са одлуком Уставног суда БиХ. То смо могли да урадимо и прије референдума", подсјећа Бундало.

У Тужилаштву БиХ сутра ће свједочити члан Републичке комисије за провођење референдума о Дану Републике Српске Зденка Гојковић, посланик Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске.

Предсједник Комисије Синиша Каран још није добио позив за саслушање, а према информацијама из Тужилаштва БиХ, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који се није одазвао позиву за саслушање, ускоро ће бити упућен други позив за саслушање у својству осумњиченог у предмету који се односи на провођење референдума у Републици Српској.

Иако Додик тврди да се неће појавити пред Тужилаштвом БиХ, те да ће свједочити само у Републици Српској или путем видео-линка, извори из Тужилаштва БиХ рекли су нам да је адвокатски тим Милорада Додика договорио његов долазак, али би из безбједносних разлога из Источног Сарајева до зграде Тужилаштва БиХ у Сарајеву дошао у блиндираном аутомобилу.

(БН телевизија)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

БУЛГАКОВ

18.10.2016 18:33

Даворе, за ово добијаш и следећи мандат у Скупштини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сариц Јован

18.10.2016 19:13

Е мој Бундало никад висе ни ти ни ПДП неце добититиј глас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.10.2016 22:07

Немој два пута рећи.

Name

Самуел

18.10.2016 19:32

а гдје су им блиндирана возила???

ОДГОВОРИТЕ
Name

У ГАРАЗИ

18.10.2016 22:09

Тупсоне

Name

Уг

18.10.2016 19:55

Људи су показали да стоје иза своје одлуке и да се никога не плаше као што се плаше јајаре и папци из снсд-а .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

18.10.2016 20:33

Свака цаст,похвале људима из опозиције. А гдје је Бакировац()Додик)тај је све закувао,повукао се,промјенице закон у Скупстини а Цубриловиц це у затвор. Кукавица и дезертер,био и остао,па видите Срби ко вам је маглу опет продао!!!

Name

ЦУБРУ У ПРДЕКАНУ

18.10.2016 22:10

ЈОЈ САМО ЦУБРУ У ПРДЕКАНУ НИЈЕ РУДОЊА ИНТЕРЕСАНТАН ВИСЕ

Name

Ре :уг

19.10.2016 05:00

Ста це се Бојат. Кад је НЕ ВАЖЕЋИ у сваком случају ,, хехех

Name

Димњачар

18.10.2016 20:39

Колико је то хипнотисано, једноставно необјашњиво! Замолио би само једног Тарзана, да окупи фамилију, комшилук, да организује "референдум" о бојкоту рачуна за воду од 30 КМ. Да видимо колико времена ће проћи прије него буде ухапшен. Пробајте бојкотовати судску казну за појас или жмигавац, молим вас! ДВА МИЛИОНА украли кроз анкету, и питају се зашто се суд не бори против криминала и корупције??? Ако то није криминал (поред државног удара), не знам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДYИМЊО Ј... Г....

18.10.2016 22:07

Мање смрци скоди ти болан видис да мрзис Црногорце без разлога иако су и они Срби немој није Европски и Натовски , сто си смеце , мојне !

Name

Димњачар

18.10.2016 22:32

Црногорци су господа, Европски народ

Name

Демократија

18.10.2016 21:13

Нису требали ни да иду у то демонско тузиластво такозване БиХ, које не оптузује никог за покусај убиства премијера Србије, а позива на саслусање легално изабране представнике Републике Српске због спроводјења основног демократског права на слободно изјасњавање градјања. Оваква, такозвана дрзава БиХ мозе само да пропадне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ЈА КАЗЕМ

18.10.2016 22:12

Који це муј у СА кад ова дрзава висе не постоји пуффф......мане је

Name

Ре

19.10.2016 05:21

Видимо како је нема. Један по један на саслусање. Пробај ти да не додјес.

Name

Гузоња

19.10.2016 01:08

Не разумијем ста се истразује ? Треба мозда сат времена да се прегледају новински цланци и тв дневник да се утврди ко је први споменуо референдум и онда га предлозио пред скупстину. А сви знамо оно сто он предлози то и обавезно пролази јер има вецину,није дјаба папке куповао. Ако му несто суне па одлуци да забрани ходање градом после 8 навеце и то це проци. И ста онда сад истразују? И највазније ста му могу-дипломатски имунитет,могу му пљунути под прозор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.10.2016 04:35

Ако се толико пласи то је знак да се сам осудјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха !!

19.10.2016 04:56

Сви у ПРДЕКАНУ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

19.10.2016 08:46

Обриј бркове Бундало то унас људи носе.Па ста су ти радили на том суду јесу ли забијали клинце под нокте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

19.10.2016 08:54

Свака цаст Додику.Јос једном је изманипулисао народ са референдумом о дану РС...након референдума слиједи ускладјивање Закона о празницима са одлуком Уставног суда . Па због цега је онда референдум одрзан .Да би се Додик доказао као велики патриота добивси на изборима велику подрску градјана. Сад це нормално да игра како ми казу али је он добио изборе јер му је народ јос једном повјеровао. Сад до парламентарних избора опет са својим послусницима мозе да настави са пљацкањем народа.Сустина прице је да смо остали без 9 јануара као дана РС а да се ооет Додик доказао као патриота продајуци нам маглу !!!

ОДГОВОРИТЕ