Шест симптома срчаног удара

Срчани удар је тренутно број један на листи узрока смрти, што није ни чудо због стресног начина живота и конзумирања лоше хране.

Република Српска 18.10.2016 | 22:42
Шест симптома срчаног удара
Физичка активност, исхрана богата витаминима и влакнима, као и смањење разине стреса може утицати на боље здравље срца а тако и мању стопу развоја срчаног удара.

Но, постоје и симптоми затајења срца, који се почну појављивати отприлике мјесец дана прије него што срце "стане".

Краткоћа даха

Ако плућа не могу добити што више кисика онда и срце неће добити крв која је потребна да дође до њега. То значи да су та два система повезана. У случају да имате потешкоће с дисањем посјетите што прије љекара јер би то могло значити да је напад близу.

Симптоми прехладе и грипе

Код неких људи који су имали срчани удар, појавила су се ова два симптома. То је разлог зашто се требате обратити свом љекару ако сумњате на срчани удар.

Притисак у прсима

Понекад људи игноришу овај знак, јер они мисле да је нормална ствар или ништа посебно, а треба да буде. Притисак у прсима је јасан знак и најочитији од свих њих да се срчани удар може појавити у блиској будућности.

Сљедећи пут када осјетите притисак у прсима посјетите одмах свог љекара.

Слабост

Слабост може бити знак који показује да у скорој будућности можете имати срчани удар. Када се ваше артерије сузе не допуштају крви да правилно циркулише што значи да мишићи не добијају оно што им је потребно, а то може узроковати пад.

Хладан зној, вртоглавица

Слаба циркулација утиче на правилан проток крви у мозгу, што је пресудно за мозак да ради на одговарајући начин.

Умор

Ако осјећате умор и поспаност, чак и након што сте спавали или одмарали дуже вријеме, те се наставља данима, онда би то могло значити да имате губитак дотока крви у срце.

Најбољи начин превенције срчаног удара јесте препознавање било којег од ових симптома и лијечење одмах, како бисте задржали своје здравље у доброј форми. Не заборавите ове информације подијелити и са својим пријатељима и можда тако некоме спасите живот.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

18.10.2016 20:59

Немојте висе да нас пласите. Вецину мускараца сваки дан облије хладан зној и добију вртоглавицу када цују нереалне захтјеве своје њезније зенске половине. Да ли зене излазуци свога муза сваког дана стресу и тако могуцности добијања срцаног удара зеле тако на лијеп нацин да се ослободе свога брацног друга нека сваки мускарац и зена размисле сами о томе!

ОДГОВОРИТЕ