Аустријска влада руши кућу Адолфа Хитлера

Аустријска влада је објавила како планира рушење родне куће Адолфа Хитлера, те изградњу новог објекта на истом мјесту како би се обрисао било какав спомен на родну кућу нацистичког диктатора.

Свијет 18.10.2016 | 21:05
Аустријска влада руши кућу Адолфа Хитлера
Министар унутарњих послова Волфганг Саботка рекао је да ће архитектонски радови и реновирање спријечити препознавање и било какву врсту симболике родне куће Хитлера.

Портпарол министарства Карл-хајнц Грундбек додао је да ће кућа у граду Браунау у потпуности бити замијењена новим грађевинским структурама како би спријечила да она постане мјесто ходочашћа неонациста.

Такође се додаје да се влада договорила о закону којим ће одузети власништво над кућом власници, локалној пензионерки која одбија продати кућу држави. Тај приједлог закона сада ће ићи на гласање у парламент.

Ако закон прође у парламент, власница нема право жалити се на одлуку или преговарати о одштети која ће бити на нивоу износа који се плаћа власницима некретнина који су морали напустити своје домове због изградње жељезнице, рекао је портпарол министарства.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градјанин

18.10.2016 19:34

Ови макар несто и плацају наси затварају у тамницу на пар дана и кад цовјек изадје пут вец асфалтиран кроз воцњак, цутис и гутас

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

18.10.2016 21:23

Русење куце у којој је зивио Адолф Хитлер послије толико пуно времена је доказ немоци аустријске демократије. Русењем куца и споменика неводи се борба против нацизма или комунизма вец народ јос висе утврдјује у његовом сазнању да има несто труло у таквој демократији која се боји Хитлера и мртвог!

Name

Пера Дера

18.10.2016 21:09

А ста це јадни Хрвати, гдје да се моле Богу кад се буде русио објекат

ОДГОВОРИТЕ