ФИФА кажњава Хрватску и Косово

ФИФА је покренула дисциплински поступак против Косова и Хрватске због тога што су навијачи обе екипе викали "Убиј Србина" на квалификационом мечу за СП.

Регион 18.10.2016 | 15:20
ФИФА кажњава Хрватску и Косово
Како преноси АП, "навијачи обе екипе су на својим језицима" викали анти-српске пароле током утакмице у којој су Хрвати победили са убедљивих 6:0.

У питању је била прва утакмица косовског тима на "домаћем" терену од контроверзног пријема у УЕФА, експресног уласка у ФИФА и места у квалификацијама за Мундијал 2018. године.

Ипак, меч је одигран у албанском Скадру, јер у јужној српској покрајини нема стадиона који задовољавају прописе међународних фудбалских тела.

ФИФА није саопштила када ће донети пресуду о овом случају, а Хрватска је раније већ кажњена са забраном играња пред навијачима на свом терену због навијачких инцидената.

Иначе, на дан утакмице у Скадру навијачи обе репрезентације су узвикивали пароле "Убиј Србина" и "Србе на врбе", а на друштвеним мрежама је објављено неколико снимака на којима се виде како то раде заједно.



Извор: Б92

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Муња

18.10.2016 13:31

Значи Србија пала 6:0 свака част на игри нека бољи побиједи али то убиј Србина и тако нешто строго казнити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим-Ман

18.10.2016 15:01

Ја сам босњак али рећи ћу да се осјећам никако када се вулгарности и национализам види у повицима и понашању. Жао ми је сваке срушене сиротињске куће у Книну и околини, сваке срушене сиротињске куће око Вуковара И Дубровника, Порушених кућа Око Приједора које нема Ко да поправи... Није ми мило док сам на мору кад се слави "Дан Олује" тамо. Нећу никада у то вријеме тамо ићи. Незнам докада ће ове болести малених нација Балкана трајати, али овај национализам са фудбалом нема везе никакве. Само љубав обицних људи према спорту може да загорчају овакве "надам се" малене скартне групе људи. Од њих пола незна ни Ко им за репку игра

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

18.10.2016 18:18

Свака цаст господине да је висе таквих било би нам пуно боље . Свака вам је на мјесту. За мене су такви људи јунаци. Велкки поздрав.

Name

Мислим-Ман

18.10.2016 20:44

Није проблем друже. Знам засигурно да нас има пуно нормалних, јер да је више ових других него нас, одавно би нас Дјаво однио... Проблем је сто се нормални не чују и нису никоме интересантни. Али буди сигуран да "Тиха вода брегове ваља" И Бог Драги то све поравнава према заслузи. Кад људи схвате да је мрзити највећи гријех под овим небом, "Неморас љубити, али немој грдити" Тако одгајам моју дјецу, и једино тако ћемо бити излијецени. Поздрав

Name

ТРН

18.10.2016 15:05

Знаци опет по Србији па докел висе нек Косово плаца само своје казне!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈ

18.10.2016 15:19

Јој каква зајебанција Европа це им само реци но но висе. Да су Срби то урадили бомбардовали би их до сада, ово постаје досадно јер увјек туку по нама како год окренес ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурбет

18.10.2016 15:28

Казна це бити усмени укор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.10.2016 16:42

ФИФА да је нека праведна институција Косово неби смјело ни бити у склопу ФИФА, против свих закона је то. Али имају срецу да их Амери гурају па мозе све. Јадно је све ово и биједно до неба

ОДГОВОРИТЕ