Украла идентитет дјетета и варала сакупљајући новац за лијечење

Педесетпетогодишња Петра Марић из бањалучког насеља Драгочај већ дуже вријеме с лажном фотографијом пељеши становнике бањалучког региона под изговором да јој дају новац за лијечење измишљене кћерке Маје тврдећи да болује од карцинома.

Република Српска 18.10.2016 | 12:35
Украла идентитет дјетета и варала сакупљајући новац за лијечење
Велики број њених суграђана је препознао Марићеву. Ова жена већ мјесецима носи матурску фотографију седамнаестогодишњакиње Д. В. из Градишке, која Марићеву и не познаје, нити има било какве везе са њом. У потрази за новцем Марићева је са фотографијом ове дјевојчице крстарила Бањалуком, Градишком, Новом Тополом и другим мјестима све док људи, који су на слици препознали дјевојчицу из Градишке, нису обавијестили њене родитеље. Мајку дјевојчице чија је слика злоупотријебљена Дивну Варадин позвала је познаница из Бањалуке и саопштила јој да градом шета жена са фотографијом њене кћерке.

"Моја познаница је као доказ фотографисала ту жену са фотографијом коју носи са собом. На фотографији се налазила моја кћерка. Ни секунде нисам чекала, одмах смо то пријавили полицији. Од тог дана више не могу мирно ни да спавам. Најсрећнија сам кад ми је дијете у кући, јер страхујем за њену безбједност" рекла је Варадинова.

Очајна породица страхује и за своју другу кћерку близнакињу, коју је Марићева такође увукла у круг преваре.

"Имамо сазнања да је Марићева тражећи новац од пролазника говорила да јој је друго дијете, односно Мајина сестра близнакиња, преминула од тешке болести" казала је шокирана мајка.

Варадинова додаје да је њена кћерка раније упозорена на опасну жену, али да у први мах није повјеровала у ту причу.

"Моју кћерку је још крајем августа упозорила једна дјевојка из Бањалуке, али нам је то тек недавно рекла јер није вјеровала да је заиста она на тој фотографији. Сазнали смо да је и тада преваранткиња причала како је то њена кћерка која болује од рака, док је као друга близнакиња преминула од те болести. И кукала је да нема довољно новца за њено лијечење. Марићеву је у недјељу навече привела полиција, а она је на саслушању признала да је фотографију нашла испред Робне куће у Градишци" казала је Варадинова.

Невјероватна превара је потресла и тетку дјевојчице чији је идентитет украден Љиљану Милошевић. Она је информацију о превари подијелила на свом "Фејсбук" профилу и тако дошла до разних сазнања о Марићевој.

"Добила сам информацију да Марићева има двије кћерке од којих једна живи у Градишци и коју често посјећује. Открила сам и да је фотографију узела од унуке, која је заједно са мојом нећакињом ишла у основну школу. Након моје објаве на "Фејсбуку" почеле су да ми стижу поруке и информације са свих страна. Јавило се много људи, који су видјели Марићеву како проси са фотографијом моје нећакиње", рекла је Милошевићева.

Монструозна превара није прва иза које стоји Марићева. Она се и раније бавила истим "пословима", а како сазнајемо чак и прије него што је из Травника доселила у Котор Варош, одакле је касније одселила и често мијењала адресе.

На једну од превара је насјео и њен комшија, који је пристао да говори за "Глас" под условом анонимности.

"Недавно ми је дошла пред врата тражећи новац за тешко обољелог брата. С обзиром на то да је рекла да јој новац треба за лијечење, нисам оклијевао, одмах сам јој дао 50 марака. Она их је зграбила и отишла. Недуго након тога једна од мојих радница ми је испричала да је та жена преварант и да новац носи свом љубавнику за којег и ради. У то сам се касније и сам увјерио", рекао је наш саговорник истичући да зна још неколико људи које је обманула.

Полиција

Дјевојчица Д. В. и њена мајка Дивна Варадин, како сазнајемо, јуче су дале изјаву у Полицијској станици Градишка.

Из ЦЈБ Бањалука, у чијој је надлежности Полицијска станица Градишка, нисмо успјели да добијемо одговоре на питања о овом случају.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар