Кијев љут због сусрета краљице и патријарха

Украјинска амбасада у Лондону критиковала је енглеску краљицу Елизабету ИИ због намере да се састане са патријархом московским и целе Русије Кирилом у уторак.

Свијет 18.10.2016 | 08:11
Кијев љут због сусрета краљице и патријарха
Амбасадорка Украјине у Великој Британији Наталија Галибаренко изјавила је да је патријарх Кирил „бивши агент КГБ“ који је подржао „руску агресију“, а позив Елизабете ИИ „ризикује да легитимише спољну политику Русије у очима целог света“, пише "Тајмс".

Она сматра да је „патријарх заштитник интереса Кремља“, преноси Спутњик.

Патријарх Кирил је у суботу допутовао у посету Британији током које је освештао највећи руски храм у Лондону - Успенску саборну цркву након реконструкције и одржао свету архијерејску литургију.

Свечаности су присуствовали архиепископ кентерберијски Џастин Велби, принц Мајкл од Кента, који је у сродству са династијом Романових, и друге високе званице, чланови парламента и амбасадори.

Министарство спољних послова Велике Британије саопштило је да је састанак део краљичине дужности, као поглавара англиканске цркве и назвали га „оправданим за признавање заједничке историје и веза", пише „Тајмс".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хмммм

18.10.2016 06:28

Пустите људе ипак су генерација,можда су се некада забављали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе, Бозе

18.10.2016 08:12

Који русофили, сваки рус им је из КГБ-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

парламент

18.10.2016 11:43

Кијевска Русија је поцетак најаце Руске дрзаве.... а сада би крајисници [украјинци] у НАТО

ОДГОВОРИТЕ