Посланици данас о буџету и МУП-у

Разматрањем Приједлога стратегије развоја малих и средњих предузећа Републике Српске за период 2016-2020. година, у Бањалуци ће данас бити настављена 14. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 18.10.2016 | 07:30
Посланици данас о буџету и МУП-у
На дневном реду су и Приједлог стратегије развоја јавних путева у Републици Српској за период 2016-2025. година и Нацрт стратегије транспорта Републике Српске за период 2016-2030. година.

Посланици ће разматрати и консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за првих шест мјесеци ове године, те годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за ову годину.

Биће разматран и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о ревизији консолидованог годишњег извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за прошлу годину, те извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2015. годину.

Пред посланицима ће бити и извјештај Министарства унутрашњих послова о раду у првих шест мјесеци ове године, извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2015. годину, те извјештај Гарантног фонда Републике Српске Бањалука о раду и пословању за 2015. годину.

Према раније усвојеном дневном реду, на сједници ће бити разматран и извјештај о извршењу плана рада и финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске за прошлу годину, те извјештај о реализацији Стратегије развоја туризма Републике Српске у прошлој години.

Биће разматрана и информација о усаглашеном систему координације процеса европских интеграција у БиХ од 17. августа, информација о дугу са стањем на дан 31. децембар 2015. године, те информација о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2015. годину.

На дневном реду је и информација о реализацији заједничких пројеката за рјешавање стамбених питања избјеглица, расељених лица и повратника, те приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Међународном фонду за развој пољопривреде /ИФАД/ по Програму развоја конкуретности у руралним подручјима.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар