Страшне повреде Емболоа: И кост и лигаменти!

Грк Стафилидис нанео је 20 милиона евра плаћеној звезди Шалкеа јако тешке повреде од којих ће се млади нападач дуго опорављати.

Фудбал 17.10.2016 | 21:00
Страшне повреде Емболоа: И кост и лигаменти!
Двадесет милиона евра и богате бонусе дао је Шалке овог лета за швајцарског тинејџера камерунског порекла, Брила Емболоа, али се 19-годишњак убрзо тешко повредио!

У утакмици са Аугсбургом прошлог викенда (1:1), тек другој од седам у Бундеслиги ове сезоне коју Шалке није изгубио, Емболо је једном тренутку доживео две тешке повреде после суровог старта Костантиноса Стафилидиса.

Грчки леви бек допринео је у 24. минуту да Емболо поломи и скочни зглоб и притом покида лигаменте колена, због чега ће одсуствовати с терена најмање четири, а највероватније шест месеци. Испрва се веровало да је стрелац три гола на девет наступа у плавом дресу у Бундеслиги и Лиги Европе доживео знатно лакшу повреду од оне коју су открили лекари на магнетној резонанци.

Другим речима, заиграће – ако у Шалкеу не одлуче другачије и продуже му период опоравка – тек пред крај шампионата.

"Ова повреда је шокирала све у Шалкеу, јер смо били сведоци како је Брил, иако тек 19-годишњак, брзо ушао у наш систем и постао кључни играч", рекао је спортски директор клуба Кристијан Хајдел.

Шалке је сезону почео са пет пораза у Бундеслиги и два тријумфа у Лиги Европе, у међувремену, али у последња два кола тим са "Фелтинс арене" није поражен: Борусија Менхенгладбах 4:0, Аугсбург 1:1.

Ипак, тај бод у Баварској прескупо је платио клуб из Гелзенкирхена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар