Џикић: Нису ми скандирали, него се смијали!

Тренер Партизана непосредно после меча није крио колико му значи победа над Олимпијом. Ево шта је рекао после...

Кошарка 17.10.2016 | 15:45
Џикић: Нису ми скандирали, него се смијали!
Александар Џикић рекао је да његов тим има право да се радује победи над Олимпијом, јер је остварена у судару са добром екипом у тешкој утакмици.

Признао је и да његов тим у недељу поподне није играо како треба.

"Било је тешко, а ми смо знали да ће да буде тешко, пре свега због тренажног процеса током прошле недеље. Бранислав Ратковица је играо без тренинга, и више него што је требало. На крају смо победили и имамо право да се радујемо, јер смо победили добар тим у тешкој утакмици", изјавио је Џикић.

Партизан је савладао Олимпију резултатом 86:85 после продужетка, али је губио практично током целе утакмице.

На почетку меча десили су се инциденти на трибинама, али је тренер рекао да је на игру екипе највише утицао вирус од кога је екипа боловала протекле недеље.

"Највише је на игру утицало то што смо разваљени вирусом. Тројица играча су била 'аут', а тројица ровити, укупно шесторица. Да ли су инциденти утицали, немам појма. Не знам да ли су играчи видели. Неки су гледали, неки нису. Неки разумеју, неки не разумеју", рекао је Џикић.

Играчи су на загревање изашли носећи мајице са ликом убијеног вође навијача, а Џикић је на то питање кратко одговорио:

"То није питање за мене".

Он је признао да његов тим није имао решење за центра Олимпије, некадашњег играча Мега Лекса Николу Јанковића, као и да је имао проблема са промашеним пеналима (17/30) и тројкама (9/37).

"У неким утакмицама смо шутирали изванредно, у другим не баш. Можда је и до овог термина. Сешћемо и анализираћемо, боље него да анализирамо пораз. Нисам задовољан како играмо и нећемо играти како можемо, да играчи играју на свом максимуму. За то треба време, стварно треба време и уско је повезано са талентом. Ја сам што се тога тиче упоран и стрпљив и верујем да ће то временом бити боље", рекао је Џикић.

"А за тројке, није проблем што смо шутирали отворене, проблем је што смо шутирали оне брзе. Проблем је селекција шута. Надам се да ће то доћи, али понављам, задовољан сам. Надам се да ће то доћи", додао је он.

После утакмице цела хала је скандирала његов надимак "Џиле", први пут од када је у јануару преузео тим.

"Ваљда што сам се радовао, па је смешно што се радујем. Више су се мени смејали него што су скандирали мени. Јесте смешно кад се радује неко овакве конституције".

Тренер Олимпије Гашпер Окорн оценио је да је његов тим могао да победи да је имао више концентрације.

"Тешко је сада нешто паметно рећи. Одлучила је једна лопта, мислим да смо у регуларном делу могли да добијемо утакмицу да смо урадили све што је било у нашој моћи. Контролисали смо Партизан 40 минута. У нападу смо играли коректно и... то је то. Можда смо могли боље да реагујемо на неке ствари. Да смо успели сачувамо предност од пет или шест поена, лакше бисмо ушли у завршницу", рекао је Окорн.

Партизан после петог кола има скор 5-0, а "змајчеки" 1-3 уз одложен дуел са Крком.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар