Касиљасових Топ 5...!

Чувени шпански голман изабрао петорицу колега који су имали највећи утицај на његову богату каријеру.

Фудбал 16.10.2016 | 16:30
Касиљасових Топ 5...!
Голман Порта и жива легенда Реал Мадрида, Икер Касиљас, у разговору за шпански "АС" изабрао је петорицу голмана који су имали највећи утицај на његову трофејну каријеру.

На листи су двојица Шпанаца, Данац, Италијан и Немац. Један од њих био је на голу великог ривала - Барселоне.

1. ПЕТЕР ШМАЈХЕЛ

"Мој број један је Петер Шмајхел, јер ми је био идол као дечаку. Сећам се када је са Данском освојио Европско првенство 1992, имао је спектакуларне одбране на том турниру", присетио се Касиљас.

2. ЛУИС АРКОНАДА

"На друго место ћу ставити Арконаду. Он је био голман за пример генерацијама пре нас, за наше родитеље, који су уживали гледајући га. У њему су касније видели и мене", рекао је 35-годишњи чувар мреже о старијем колеги које је бранио боје Реал Сосиједада и шпанске репрезентације.

3. ЂАНЛУИЂИ БУФОН

"Буфон је сензационалан голман - 20 година је међу елитом, имао је невероватне одбране. Стручан је, искусан... Велики колега и велики ривал".

4. ОЛИВЕР КАН

"Немац је био фантастичан голман! Јаког карактера, храбар, страствен. По мени, још један спектакуларан, фантастичан голман".

5. ВИКТОР ВАЛДЕС

"Виктор Валдес је био прави представник великог клуба као што је Барселона. Узоран такмичар, прави пример професионалаца и неко ко је остварио подвиге који су скоро немогући".

Подсетимо, Икер Касиљас је од првих фудбалских корака, 1990, био у Реал Мадриду, све до прошле године, када је буквално отеран из клуба и приморан да пређе у Порто. Са Мадриђанима је освојио пет титула првака Шпаније, два национална Купа, четири Суперкупа, три Лиге шампиона, два УЕФА Суперкупа и две титуле светског клупског првака, док је са репрезентацијом Шпаније једном био светски, а два пута европски првак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар