Нека се забрине Антонио Конте! Азар је незадовољан…

Последњи пут када је било тако, Мурињо је добио отказ!

Фудбал 17.10.2016 | 18:00
Нека се забрине Антонио Конте! Азар је незадовољан…
Старт из снова Антонија Контеа у Челсију се брзо заборавио. После пораза у дербијима од Арсенала и Ливерпула, Италијан је сада под лупом јавности. Игра Челсија у дуелима против најјачих је била забрињавајућа. Резултат лош.

Због тога је Конте решио да промени систем и да заигра у формацији 3-4-3. Многим играчима је тешко да се привикну на носи систем игре. Некима је то први пут да играју и не осећају се најбоље у новим улогама. Један од њих је Еден Азар. Прва звезда Плаваца је сада класично лево крило. Што и није његова омиљена позиција…

У репрезентацији има другу улогу.

“Волим да играм као класична “десетка”. Тако имам више слободе у нападу. У репрезентацији Белгије имамо бекове који много трче и отварају простор што је добро јер волим да играм у том систему. Не знам да ли ћу такву улогу имати и у Челсију. То морате да питате тренера. За сада играм по левој страни и трудим се да пружим максимум”, пожалио се Азар између редова.

Он не очекује да ће му Конте испунити жељу и опет проемнити систем игре у Челсију.

“У Челсију не играмо у том систему. И не верујем да ће се то променити само због мене и да ћемо почети да играмо са класичном “десетком”. У прошлости ми је добро ишло на левом крилу тако да се сада трудим да достигнем тај ниво”, рекао је Азар.

Он ипак хвали италијанског тренера због начина на који је припремио екипу.

“Спремни смо зато што смо много радили у предсезони. То је неопходно да бисте били у врху. Конте је добар тренер и сви желимо да напредујемо под његовом командом. Почели смо добро са три победе у низу, али онда су после репрезентативне паузе уследила два пораза. Он покушава да нам улије самопоуздање”.

Азарово тихо незадовољство би требало да забрине Контеа. Претходне сезоне је Азар био један од играча који су коштали отказа Жозеа Муриња. Белгијанац је заказао када је тоМурињу било најпотребније, а Челси без Азара не може много…

Ако Конте не нађе начин да усрећи Белгијанца, могао би да прође као Мурињо. Поједине острвске кладионице су драстично смањиле квоте да ће Конте добити отказ у Челсију до краја године, а неке су чак скинуле ту опкладу из понуде. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар