Политичка размишљања Србина Девића!

Шевченко ме отписао јер играм у Русији! Некадашњи члан Шахтјора о разлозима изостанка из селекције Украјине.

Фудбал 15.10.2016 | 16:30
Политичка размишљања Србина Девића!
Није то било тако давно: Србин Марко Девић био је најјачи офанзивни адут селекције Украјине. Памти се и његова партија против Енглеске на Првенству Европе... Био је хваљен и вољен у Украјини док је бранио боје Металиста и Шахттјора, али се ситуација променила.

Нови селектор Украјине, легендарни Андреј Шевченко, не ослања се на услуге рођеног Београђанина. Истина, Девић није стандардан у дресу Рубина из Казања, али према његовим речима то није главни разлог због којег тренутно није у Шевченковом кадру. Већ политичка игра изазвана  напетим односима између Украјине иРусије.

„Мишљења сам да док год будем играо у првенству Русије да нећу добити позив у селекцију Украјине.. Радим све штро је до мене да се вратим у тим, али то је просто немогуће. Овде је политика умешала прсте. Имам поштовање према играчима који тренутно играју у нападу Украјине, све су то добри играчи. Међутим, ја сам био део офанзивног квартета и када је конкуренција била много јача. Био сам део екипе у којој су играли Вороњин, Милевски и Шевченко“, поручио је у разговору за украјиснке медије Марко Девић.

Искусни нападач пролази кроз тежак период у каријери. Није члан репрезентације Украјине, ове сезоне га нема ни у тиму Рубина из Казања. Одиграо је свега три меча, иако је прошле сезоне био најбољи  стрелац тима.

„После меча у Купу имао сам ангину. Морао сам да пропустим две утакмице, али од тада ме нема у екипи. Радим нормално, тренирам, али се тренер Гарсија одлучује за друге играче. Зашто не играм најбоље је да питате тренера. Тренер је отворен за комуникацију, међутим не видим због чега бих ишао и распитивао се о статусу“.

Он се присетио периода проведеног у Шахтјору из Доњецка. Тај страшан тим Рудара предводио је Мирчеа Луческу, актуелни тренер Зенита.

„Недавно смо се срели. Одмах после меча Зенита и Рубина ми је пришао и рекао: „Марко, шта је са тобом, зашто не играш?“. Нисам могао да му одговорим на питање. У Шахтјору сам провео десет месеци. Мислим да је то био најјачи тим Шахтјора у историји. Погледајте само имена...Вилијан, Даглас Коста, Фернандињо. Јако сам срећан што сам био део тог пројекта“. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар