Сањин није ухапшен, већ се предао?!

Сањин Сефић ухапшен је синоћ у Новом Саду, али његов адвокат, Дејан Копрић, ипак тврди другачије.

Босна и Херцеговина 13.10.2016 | 18:50
Сањин није ухапшен, већ се предао?!
Наиме, Суд у Новом Саду доделио је Сефићу адвоката по службеној дужности, који је открио детаље хапшења, односно, како тврди Копрић, предаје.

"Сањин Сефић се предао полицији, није ухапшен. Он је на жељезничкој станици у Новом Саду питао грађане гдје се налази најближа полицијска станица".

"Ту су, игром случаја, били полицајци и цивили, који су га спровели у полицијску станицу. То су његове ријечи и ја немам разлога да му не вјерујем", каже Дејан Копрић, адвокат осмњиченог убице.

Копрић је напоменуо како се Сефић налази у веома тешком психичком стању.

"Данас око 13 часова сам разговарао с њим и он је изразио своје кајање због свега. На њему се лијепо види да се налази у јако тешком, да не кажем критичном стању због свега што се десило", нагласио је Копрић.

Он напомиње да његово мишљење о стању Сањина Сефића не игра никакву правну улогу.

"Видите, ја нећу њега бранити кривично. Суд у Новом Саду неће одлучивати о кривици, већ о изручењу. Моје је само да вам пренесем у каквом се стању осумњичени тренутно налази", додао је.

Изручење

На питање када се може очекивати изручивање Босни и Херцеговини, Копрић је казао да за сада, према подацима које он имам, нема сметњи за Сефићево изручење БиХ.

"Сефић нема кривичног дјела у Србији, нити има пријављено пребивалиште, тако да ту нема основа да остане у Србији", казао је Копрић, те напоменуо да ће изручење бити процедура која мора ићи по закону.

"Сада се налазимо у фази достављања пратеће документације из Босне и Херцеговине, без које неће моћи бити могуће извршити изручење. Морам напоменути да је пред нама правни процес у којем комуницирају министарства Србије и Босне и Херцеговине и да то неће ићи тако брзо".

"У овом тренутку нико са сигурношћу не може рећи када ће изручење бити извршено", закључио је  Копрић.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар