Знате ли за Грајфсвалдер и зашто су тужили Реал?!

И славни Реал Мадрид је покушао да заобиђе прописе које је прописала ФИФА, али је мали немачки клуб ипак победио и добио новац.

Фудбал 15.10.2016 | 12:00
Знате ли за Грајфсвалдер и зашто су тужили Реал?!
Тони Крос је у уторак постао најплаћенији немачки свих времена пошто је са Реал Мадридом потписао уговор вредан 120.000.000 евра, а клуб у ком је поникао - Грајфсвалдер - је на "на једвите јаде" наплатио од Реала новац који му следи на основу прописа ФИФА.

Наиме, Тони Крос је прве фудбалске кораке направио у свом родном Грајфсвалду у клубу Грајфсвалдер и тамо играо до 2002. године када га је "покупила" Ханза, а потом и Бајерн Минхен.

Када је 2014. године баш из Бајерна Тони Крос прешао у Реал Мадрид за суму од око 25 милиона евра - то је значило и срећу за мали клуб са североистока Немачке пошто је на основу прописа ФИФА и "тренинг компензације" њима следовало 60 хиљада евра од тог трансфера!

Реал је покушао да избегне те прописе, али није успео.

Они су причу темељили на томе да Грајфсвалдер ФЦ није правни наследник клуба Грајфсалдер СЦ, у ком је поникао Тони Крос, с обзиром да је у међувремену дошло до "стапања" три клуба.

Челници малог немачког клуба су тужили најбогатији клуб на свету, па су на крају Флорентино Перез и остали ипак исплатили 64 хиљаде евра колико су дуговали због "тренинг компензације", а ови су одустали од тужбе. Реал је плаћао уратама, па је последња у Грајсфалдер стигла баш претходног месеца.

Новац је већ уложен у нову опрему...

"Без новца од Кроса ово не би било могуће", изјавио је члан Управе Хајко Јап.

Овај аматерски клуб који се такмичи у шестој лиги немачког фудбала планира да новац уложи и у обнову стадиона као и у инфраструктуру, па се надају да би могли да изборе промоцију бар у наредни ранг такмичења.

За неке је мало - за њих много!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар