Видео - Хаџибегић: Да сам погодио пенал, можда рата у Југи не би било!

Фарук Хаџибегић, члан сјајне југословенске фудбалске репрезентације, која је испала на пенале од Аргентине на Светском првенству у Италији, присетио се те "фудбалске лутрије". О дружењу са Радованом Караџићем...

Фудбал 15.10.2016 | 11:00
Видео - Хаџибегић: Да сам погодио пенал, можда рата у Југи не би било!
Много тога догодило се на простору бивше Југославије од чувене утакмице четвртфинала Светског првенства у Италији 1990. године, коју је репрезентација бивше државе изгубила од Аргентине на пенале.

Била је то пенал-серија која се памти, у којој су многи мајстори фудбала промашивали. Укључујући Дијега Марадону, коме је Томислав Ивковић ухватио "живу лопту". За Југославију су промашили Драган Стојковић (погодио пречку у првој серији), Драгољуб Брновић и Фарук Хаџибегић.

Управо се овај последњи наведени - Хаџибегић - у изјави за француски "20минутес" присетио те утакмице.

"Да сам дао гол, уверен сам да бисмо прошли у полуфинале", каже Хаџибегић, који је промашио пети једанаестерац, а да га је дао резултат би био 3:3 и отишло би се у шесту серију.

"И не звучи претенциозно, али мислим да касније не би дошло до рата. Када видимо шта се данас догађа у свету, очито је да се ништа није научило из историје и да се није научила лекција из бивше Југославије. То је доказ да политичари желе рат, а не народ", рекао је тренер Валенсијена.

Пре рата, Хаџибегић је играо за ФК Сарајево у којем је психолог био вођа босанских Срба Радован Караџић. Каже да су се дружили, а сада га мрзи.

"Он је пре рата био психолог у ФК Сарајево, где сам ја почео каријеру. Осам година је остао с нама. Познајем га добро, проводили смо вечери са њим. Био је добар момак, са којим смо о свему разговарали. Никад нисмо могли ни да замислимо шта ће бити касније. Био сам изненађен и шокиран. Данас га мрзим. Иако у мојој религији мржња није могућа, ово је једноставно другачије. Не могу да му опростим све оне који су убијени".

Пенали: Југославија - Аргентина



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар