Видео - Ђоковић: Квалитетан меч, задовољан сам...

Најбољи играч планете признао да је Поспишил одлично сервирао, али да је веома задовољан начином на који је изборио пласман у четвртфинале мастерса у Шангају.

Тенис 13.10.2016 | 20:15
Видео - Ђоковић: Квалитетан меч, задовољан сам...
Новак Ђоковић остао је у трци за четврти трофеј мастерса у Шангају, пошто је изборио пласман у четврфтинале.

Он је победио Васека Поспишила резултатом 6:4, 6:4 и тако други меч решио у своју корист после повратка на терен након једномесечне паузе.

Ђоковић је остварио четврту победу у каријери над Канађанином у исто толико одиграних дуела и заказао меч са још једним квалификантом у Шангају - Мишом Зверевим.

Најбољи тенисер света славио је без много муке у мечу у којем је све време држао "конце" игре у својим рукама.

"Мислим да смо приказали квалитетну игру и Васек и ја. Задовољан сам начином на који сам играо од првог до последњег поена на мечу. Ниједног тренутка мислим да нисам испустио свој ниво игре", рекао је после победе Ђоковић.

Он је објаснио шта је било најтеже контролисати.

"Васек је одлично сервирао. Било је веома тешко прочитати његове сервисе, трудио се и доста добро је то радио. Када сам почео да 'читам' његове сервисе почео сам боље и да играм, и то је била права ствар. Било је довољно направити по један брејк у оба сета", навео је Ђоковић.

Српски тенисер је новим тријумфом направио и важан корак у одбрани првог места на АТП листи до краја сезоне након фуриозних партија Ендија Мареја, који се сада приближио Ђоковићу у АТП трци на 1.555 поена, односно на нешто више од 3.600 бодова на АТП листи.

Ђоковић ће за пласман у полуфинале играти против Мише Зверева, јединог играча који је из квалификација стигао до четвртфинала неког мастерса ове сезоне, након победе над Марселом Гранољерсом (6:7, 6:4, 6:1).

Први играч планете други пут у каријери састаће се са немачким тенисером, тренутно 110. на АТП листи, након што је у првом међусобном дуелу, пре седам година у четвртфиналу турнира у Марсеју, славио са 6:3, 6:3.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

м

14.10.2016 04:35

Дивно,само настави,

ОДГОВОРИТЕ