Шангај: Разбио Надала, па разочарао! Троицки испао од Агута!

Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у четвртфинале Мастерса у Шангају, бољи од њега био је Шпанац Роберто Баутиста Агут са 6:3, 6:3.

Тенис 13.10.2016 | 13:15
Шангај: Разбио Надала, па разочарао! Троицки испао од Агута!
Он ће у наредној рунди играти са Жоом-Вилфредом Цонгом који је савладао Александера Зверева из Немачке са 6:7, 6:2, 7:5.

Троицки није успео да понови игру из прошлог кола када је избацо Рафаела Надала, Агут је био супериорнији током селог сусрета, у оба сета је лако повео са 3:0, успео да сачува предност до краја.

Троицки је запретио само у другом сету када је успео да врати један брејк, али Шпанац је имао брз одговор, па је до победе стигао после сат и 15 минуте игре.

Ток меча:

Српски тенисер, који је у прошлом колу избацио Рафаела Надала, лоше је почео меч, Баутиста Агут је брзо направио брејк, потврдио га, а потом и повое 3:0, а томе је својим грешкама допринео Троицки. Тек у четвртом гему српски тенисер осваја први гем, али уз доста муке, јер противник претходно није искористио нову брејк прилику.

Коначно је „прорадио“ Викторов ритерн који стиже до брејк прилике, али је није искористио, па Агут повећава предност на 4:1. Пошто није успевао брејком, Троицки је гемовима на свој сервис покушавао да продужи први сет, мучио се, али трећим ас ударцем смањује на 5:3. И поред свих проблема Троицки се није предавао, али Баутиста добро сервира и осваја први сет са 6:3.

Баутиста је слично као и у првом сету брзо стигао до 3:0 и два брејка предности. Ипак, овога пута српски тенисер имао је одговор. Прво је повео са 40:0 на сервис Шпанца, изугбио један поен и вратио један брејк за 1:3, а затим одиграо свој најбољи сервис-гем на мечу и потпуно се вратио у сет.

Троицки је успео да спасе још једну брејк лопту Баутисте, али то није било довољно, морао је да сервира за останак у мечу, Агут је стигао до две меч лопте, другу је искористио и забележио победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар