Пуштање дигиталног сигнала сутра у подне

Исмир Јуско, министар саобраћаја и веза у Савјету министара БиХ, издао је налог да се сутра у 12 сати у РТВ Дому у Сарајеву и Згради РТРС у Бањалуци пусти тестни дигитални сигнал у дигиталним областима Сарајева, Бањалуке и Мостара.

Босна и Херцеговина 13.10.2016 | 12:27
Пуштање дигиталног сигнала сутра у подне
Као је наведено у саопштењу министарства овим је завршена прва фаза дигитализације преносне и емисионе опреме у БиХ, а у наредној фази се планира покривање дигиталним сигналом и преосталих шест дигиталних области односно цијеле територије БиХ.

Програме јавних РТВ сервиса РТВ БиХ, РТРС и РТВФБиХ у овим областима грађани могу пратити на 30-ом телевизијском каналу у Сарајеву, 32-ом каналу грађани Бања Луке, док је за грађане Мостара у складу са Женевским споразумом осигуран 36-ти телевизијски канал.

"Наравно, програм ће се моћи пратити и у околним градовима и мјестима која имају оптичку видљивост према емисионим локацијама. Ту прије свега мислимо на грађане Вогошће, Илијаша,Високог, Пала, Источног Сарајева, Приједора, Градишке, Лакташа, Челинца као и мјеста у долини ријеке Неретве према Чапљини", стоји у саопштењу.

Из министарству наглашавају да грађани Сарајева, Мостара, Бања Луке и околних градова и мјеста која имају оптичку видљивост према емисионим локацијама не требају помјерати своје вањске пријемне антене.

Грађани који имају ТВ пријемнике новије генерације требају знати да ова врста ТВ пријемника у себи већ имају уграђене моделе за пријем дигиталног сигнала.

Грађанима који имају ТВ пријемнике старије генерације из министарства препоручују да не купују ресивере за пријем дигиталног сигнала док се не ријеши начин финансирања и набавке одговарајућих ресивера, односно док се не утврде минимални технички захтјеви које морају испуњавати за квалитетан и несметан рад.

Такође, јавни РТВ сервиси ће и даље наставити аналогно емитовање својих програма, тако да грађани до којих неће долазити дигитални сигнал у овој фази дигизализације, неће бити ускраћени за пријем програма јавних РТВ сервиса (БХТ, ФТВ, РТРС).

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Доле

13.10.2016 11:13

Пустате једнима а хоцете преплату и од други будала ко вам плти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

13.10.2016 12:22

Из приложеног се види да је тестни сигнал прво пуштен у главне градове Република: Републике Српске, Републике Херцег Босне и Републике Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриот

13.10.2016 12:44

ПЛАЦАС ПРЕТПЛАТУ ЗАТО СТО ИМАС ТВ а сигнал неморас имати - глупост !

ОДГОВОРИТЕ