Каква прича: Оперисао тумор на мозгу, а сад је МВП 1. кола Еврокупа!

Из Шпаније нам стиже прича о јунаку меча, али не каквог виђамо сваки дан у неком спорту, него о истинском победнику, хероју.

Кошарка 16.10.2016 | 17:45
Каква прича: Оперисао тумор на мозгу, а сад је МВП 1. кола Еврокупа!
Реч је о Кајлу Кјурику (27), играчу Гран Канарије, који је изабран за МВП-ја првог кола Еврокупа. Након што је прескочио целу сезону 2015/16. због тумора, Кјурик се вратио у великом стилу, на утакмици против Цедевите. Имао је индекс корисности 25, а направио га је са 25 поена, 4 скока, једном украденом лоптом и једном асистенцијом. Кјурик је проглашен за најкориснијег играча првог кола, иако су тројица играча - Девин Букер (Бајерн, индекс 38), Дру Гордон (Лијетувос, индекс 30) и Муса Диање (Фуенлабрада, 26).

Кајлова прича је почела пре неколико година, када је осетио болове, како је описао, као да му је глава била лубеница. Бука је била неподношљива, мислио је да ће скренути с ума.

- Устао сам рано, осетио сам неподношљив бол. Мислио сам да је јутарња главобоља. Лепо сам шутирао на тренингу, али сам знао да нешто није у реду. Током загребања уа меч, осетио сам пробоадајући бол и рекао тренеру да не могу да играм против Лаборала - рекао је Кјурик за "Бличер рипорт".

Ствари су се погоршале, кошаркаша су брзо превезли у болницу, дали му кисеоник и у први мах је деловало да није озбиљно. Али, онда је сазнао да има тумор на мозгу.

- Нисам се бојао смрти, али је моја супруга Тарани поднела тешко све. Имамо близанце, па је била сломљена. Био сам прикачен за машине, халуцинирао сам, деловало ми је тако стварно све. Мислио сам да ми је супруга трудна и да носи девојчицу. Гледао сам кроз зид како људи пролазе. Било је неких балона који су лебдели у соби. Од болничке собе се претворило у журку. Лебдео сам.

Његов тумор је у међувремену отклоњен, али је и даље на опрезу. Отклоњена му је кост на предњем делу лобање која је вршила притисак на мозак, због чега му је претила смртна опасност. Годину дана након операције, Кјурик игра са успехом и, као што је речено на почетку текста, био је МВП првог кола Еврокупа...

Кјурик има америчко и словачко држављанство, у каријери је играо за Лујзвил, Естудијантес и Гран Канарију.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар