Еврокуп: Марковић разочарао селектора, добри и остали Срби...

Истог дана када је почела нова сезона Евролиге, стартовао је и Еврокуп, друго по јачини такмичење на Старом континенту, које је донело неколико добрих мечева.

Кошарка 13.10.2016 | 12:15
Еврокуп: Марковић разочарао селектора, добри и остали Срби...
У оквиру групе А Цедевита није имала шансе на гостовању Гран Канарији – 101:76.

Домаћин је од самог старта кренуо агресивно, предност је расла и дуел је решен средином првог полувремена. Шпанци се нису заустављали и до краја су напунили кош Хрвата.

У другом мечу прве групе чинило се да ће МЗТ доживети катастрофу против Лиеткабелиса, али се македонски представник вратио из минуса од више од 20 поена. Највише захваљујући томе што су добили последњу четвртину са 31:16, гости су имали шансу за тријумф у драматичној завршници.

Најбољи играч МЗТ Стефан Синовец је 3,4 секунде пре краја тројку за предност од 89:88, али су Литванци на невероватан начин стигли до тријумфа – прво је Лоренцо Вилијамс промашио цео кош из шута за три поена, да би из доскока неометано поентирао Донатас Таролис за коначних 90:89.

У победничкој екипи најефикаснији је био Кшиштоф Лавринович са 18 поена, док је херој Таролис додао један мање. Споменути Синовец је предводио Македонце са 20 поена и 6 скокова, а по 17 су постигли Тејмс и Лучић.

Повремени српски репрезентативац Драган Милосављевић је у победи Албе над Фуенлабрадом (88:81) убацио 11 поена (2-6 за два, 1-3 за три), уз 4 скока и по 2 асистенције и украдене лопте, и тако био подршка Елмедину Кикановићу који је доминирао убацивши 25 поена

С друге стране, у шпанској екипи само тројица играча имала су двоцифрен учинак, а један од њих био је наш Иван Паунић са 14 поена, једним мање од Мусе Дијанеа и три мање од Хрвата Марка Поповића.

Група Б биће поприлично занимљива, што је показао и дуел Химкија и Лијетувос Ритаса. У Москви је виђена тврда утакмица, али су Џејкоб Пулен и Ерл Роланд погурали домаћина до тријумфа, резултатом 76:71.

Бајерн Минхен, који са клупе предводи селектор Србије Александар Ђорђевић, током читавих 40 минута јурио је предност Зенита у Санкт Петербургу, али је није стигао и поражен је резултатом 80:77. Тачније, Немци су успели да преокрену, али је преокрет био кратког даха, доста захваљујући и доскорашњем репрезентативном плејмејкеру Стефану Марковићу.

Марковић је имао неколико важних потеза у тренуцима када се меч ломио и завршио га је са 6 поена и чак 10 асистенција – многе од њих ишле су Јанису Тими који је био најефикаснији са 20 поенаи 4 скока.

У другој утакмици групе Ц укупно осам играча Будућности није могло да се супротстави Мурсији у гостима, упркос 22 поена Бориса Савовића, па је црногорски шампион поражен резултатом 86:77.

Најубедљивији тријумф вечери остварила је Валенсија у оквиру групе Д, која је прегазила немачки Улм са 95:88. Већ средином првог полувремена је имала великих 18 разлике и наставила је да повећава предност. Пред крај меча је та предност износила рекордних 39 поена разлике.

Немци ни у једном тренутку меча осим на самом почетку нису изгледали као озбиљан такмац Слепим мишевима. У таквој партији, није ни чудо што се свих 12 кошаркаша домаћег тима уписало у листу стрелаца јер су неки носиоци игре одмарани у другом полувремену. Најефикаснији је био члан прве петорке Дубљевић са 14 поена, док је Јанковић убацио 12, а Сикма, Ориола и Дио по 11 поена. У гостујућем тиму је само Морган са 12 поена имао двоцифрен кошгетерски учинак.

Први дан је затворен успешним гостовањем Локомотиве код Олимпије – 64:72. Код гостију Кени Габријел имао је 17 поена, а некадашњи играч Партизана Кевин Џоунс - четири, уз два скока. Код Олимпије одличан је био српски центар Никола Јанковић са 16 поена и 8 ухваћених лопти.

Еврокуп:

група А:

Лиеткабелис – МЗТ 90:89
Гран Канарија – Цедевита 101:76
слободна екипа: Нижњи Новгород

група Б:

Алба Берлин – Фуенлабрада 88:81
Химки – Лијетувос Ритас 76:71
слободна екипа: Билбао

група Ц:

Мурсија – Будућност 86:77
Зенит – Бајерн 80:77
слободна екипа: Уникаха

група Д:

Валенсија – Улм 95:58
Унион Олимпија – Локомотива Кубањ 64:72
слободна екипа: Хапоел Јерусалим

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар