ЕЛ: Почела је нова ера, Реал убједљив против Олимпијакоса!

Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Олимпијакос у утакмици којом је отворена нова сезона Евролиге.

Кошарка 13.10.2016 | 08:45
ЕЛ: Почела је нова ера, Реал убједљив против Олимпијакоса!
Реал је на свом паркету тријумфовао против грчког тима резултатом 83:65 и тако најавио спектакуларну годину у најјачем европском такмичењу које се игра по новом формату.

Само 16 екипа има ту част да буде део почетка нове европске клупске кошаркашке приче – игра се по двокружном систему (30 кола), осам најбољих ће у плеј-оф, а победници четири серије наћи ће се на фајнал-фору.

’Краљевски клуб’ је на свом паркету одлично отворио утакмицу, то посебно важи са Серхија Љуља који је у првих десет минута убацио 15 поена, па је Реал на крају четвртине имао +7. Предност је полако почела да расте и чинило се да би домаћин већ тада могао да преломи дуел, али се десило потпуно супротно.

Гости су се распуцали, па су до одмора спустили разлику на само један кош – 42:40.

Чак ни почетком другог полувремена, када су играчи Пабла Ласа успели да се одлепе, није деловало да ће тријумф бити оволико убедљив, али су за њега најзаслужнији Љуљ у Лука Дончић, који су на крају погодили неколико тројки за коначних +18.

Управо је бек Реала био најефикаснији појединац меча са 22 поена (3-6 за два, 4-5 за три, 4-5 пенали), уз 4 асистенције. Дончић је додао 11 поена и 5 скокова, док је поен мање имао Џејси Керол.

У пораженом саставу такође су тројица играча имала двоцифрен учинак – Мет Лоџески је постигао 14, Василис Спанулис 12, Јоргос Принтезис 12, али нису имали подршку саиграча. Српски центар Никола Милутинов почео је у стартној петорци и за осам минута на паркету дао је 2 поена (0-2 из игре, 2-2 пенали, 2ск).

Евролига је почела спектакуларном кошарком у Мадриду, а наставља се у четвртак у три термина. Од 19 часова Галатасарај дочекује актуелног шампиона ЦСКА, сат касније Макаби гостује Милану, док од 21 програм затварају Црвена звезда и Дарушафака.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар