Стефановић: Сефић у рукама српске полиције

Сањин Сефић (25), који је осумњичен да је прегазио две студенткиње у Сарајеву, ухапшен је и у рукама је српске полиције, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Србија 13.10.2016 | 07:15
Стефановић: Сефић у рукама српске полиције
Он је навео да ће Сефић бити процесуиран у складу са међународним прописима.

"Бићемо у контакту са колегама уз БиХ како би што брзе окончали комплетан поступак. Људе увек погоде догађаји попут страдања недужних девојака у Сарајеву, али је наша полиција послала јасну поруку да они који се на било који начин огреше о закон неће моћи да нађу уточисте у Србији", навео је Стефановић.



Кантонални суд у Сарајеву јуче је потписао наредбу за расписивање потернице за Сефићем, као и решење о одређивању притвора.

То је потврдила судија у Кантоналном суду Сарајево Јасмина Бегић.

Она је навела да ће наредба бити прослеђена МУП-у Кантона Сарајево, а потом и Интерполу, који ће затражити од МУП-а Србије да изручи Сефића Босни и Херцеговини.

Стефановић је раније изјавио да Сефић није држављанин Србије, нити на територији Србије има пребивалиште или боравиште.

Министар безбедности у Савету министара Босне и Херцеговине Драган Мектић у изјави за Н1 казао је да је добио потврду о Сефићевом хапшењу у Србији.

Мектић је истакао да Сефићево хапшење улева наду да ће, колико-толико, правда бити задовољена.

"И поред свега тога, постоји низ пропуста у функционисању наших безбедносних агенција, и у смислу овог догађаја и у смислу свега што се дешавало после њега. Честитам полицији Србије, хвала им што су брзо и ефикасно одрадили овај посао. Ми имамо добру сарадњу, сарађујемо јако добро и надам се да је ово још једна потврда и доказ добре сарадње", казао је Мектић.



У овом моменту, додао је Мектић, је најбитније да је Сејфић ухапшен и да се налази у притвору.

"Надам се да ће се све техничке ствари врло брзо завршити, да ће доћи овде и бити предат правосудним институцијама БиХ. Надам се адекватној казни за ово тешко кривично дело", додао је Мектић.

Министар је за сарајевски портал Клиx.ба казао да је у сталном контакту са руководиоцима Граничне полиције БиХ и да му је познато како за Сефићем није била расписана потерница, али да је Гранична полиција информисана да је он особа која је у бекству.

"Гранична полиција БиХ требала је повести рачуна и не дозволити да он изађе због тешког кривичног дела које је починио у области угрожавања јавног саобраћаја. Поред свега тога полицијски службеник који се налазио на граничном прелазу Увац није се одговорно понашао", рекао је Мектић.



Додао је како ће истрага показати да ли је гранични полицајац "умишљајно" дозволио да Сефић пређе границу са Србијом.

"Ја сам одмах тражио од Граничне полиције БиХ да суспендује тог полицајца и шефа смене те да спроведу детаљну истрагу", казао је Мектић.

Сањина Сефића, данас ће у Србији саслушати истражни судија, након чега ће уследити поступак изручења БиХ, рекао је директор Дирекције за координацију полицијских тела у БиХ Мирсад Вилић.

"Екстрадициони притвор може трајати минимално 18, а најдуже 40 дана. Уколико се ухапшени на саслушању изјасни да пристаје на скраћени поступак, онда поступак траје много краће, што ће бити познато данас након саслушања", рекао је Вилић, преносе сарајевски медији.

У Сарајеву су за данас најављена два окупљања и то у 12.00 часова у организацији студената Филозофског факултета и у 15.00 часова испред зграде кантоналне Владе.

Организатори су најавили да ће на протокол Владе и Скупштине Кантона доставити захтеве којим ће органе извршне и законодавне власти подсетити шта су им задаци и обавезе.

Захтевају се оставке премијера и министра унутрашњих послова Кантона Сарајево, смена комесара полиције, хитна седница Владе Кантона, као и истрага и кривични поступак против припадника Граничне полиције БиХ.



Подсетимо, Сефић је у понедељак вече усмртио студенткиње Едиту М. и Селму А. на пешачком прелазу, а полиција МУП Кантона Сарајево је исто вече утврдила његов идентитет, и о томе обавестила Управу граничне полиције БиХ.



Упркос обавештењу, Сефић је дан касније (у уторак, у 6,36 сати) прешао границу преко граничног прелаза Увац код Прибоја и побегао у Србију. Спекулисало се да је Сефић возио чак 100 километара на сат и да је прошао на црвено светло на семафору.

Иначе, како су пренели сарајевски медији, реч је о повратнику у вршење кривичних дела, који је у фокус јавности стигао још као деветнаестогодишњак.

Извор: Агенције/Блиц/Н1/Клиx.ба

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Хмммм

12.10.2016 21:10

Браво Србијо...Ови наши још траже ко је напао Вуцица а све снимљено,помозите, јавите федералним муповима и опет неце бити ниста...Још од добровољачке они се праве луди и као ниста не знају..турска посла, онај за столом ти исто мисли као и онај испод стола у врећи ,каже народна пословица ...Није тако???

ОДГОВОРИТЕ
Name

моке

12.10.2016 21:15

Не сери матерети .....

Name

Хусо

12.10.2016 21:16

Мектићу ЦА-РЕ!!!

Name

2ПАЦ

12.10.2016 21:18

Е тако се то ради. Брзо и хебитацно. А сад мало у зеницки прзун да ти браца просире пјевало!

Name

Марко

12.10.2016 21:24

Па добро,зна се да Србија,нароцито београдска полиција (популарни "29 новембар") има најјацу полицију у региону,ако не и сире.

Name

Мики

12.10.2016 21:25

Слобода мишљења ти не даје право да контаминирас медијски простор.

Name

Ихх

12.10.2016 21:28

Паметан је народ који има такве пословице

Name

лаки

13.10.2016 03:16

Можда није тренутак за коментаре ове природе, ипак су два млада живота угашена, али једноставно се не можете отети утиску да Бошњачки политичари, нормално заједно са полицијом и тужилаштвом, једноставно и не покушавају да ураде нешто по питању покушаја атентата на Вучића у Сребреници. То је чињеница, исто као што је и чињеница да је Србијанска полиција одлично урадила свој посао (могли су да га пусте да иде даље), без обзира на траљавост и безобразлук Бошњачке полиције, која и након оволико времена није ништа урадила по том питању.

Name

Мустафа

13.10.2016 05:48

Е мој Мектићу, види шта је полиција и прави министар. Ти не можеш да ухапсиш оне који су покушали да убију Вучића. Да је ово нормална државати би давно поднио оставку.

Name

ре Марко

13.10.2016 06:07

Ево, дио чланка са истог овог портала, цитат:"Мирко Боснић (24) из Брчког, који се сумњичи да је са Гораном Ристићем ножем на смрт избо суграђанина Милоша Дроцу (23) у мају прошле године, после злочина је побегао у Србију где је ухапшен девет месеци касније. Он је у септембру 2016. из Србије изручен правосудним органима Брчко дистрикта." п.с. ево и овдје су били јако брзи у хапшењеу :Д.. требало им је само 8 мјесеци..

Name

коста

13.10.2016 06:25

Не меша своју мржју и вашу мржњу са МУПом Србије ,,,шта се ви поистовећујете са тим можда сте и ви организовали напад ...пуцали сте нам на Краqа у серд Београда а што не бисте и Вучића напали у Сребреници ...

Name

Ре хмммм и остали

13.10.2016 06:47

Мики: одлицна метафора "контаминација медиијског простора". А другима ција је полиција боља: свака која ради свој посао професионално. А назалост јис убијек је у цијелом свијету добро корумпирана. И на крају приједлог Мектицу и осталим у мин. Израцунајте ста је висе исплативије: инсталрати камере по узорку из Свицарске јер је то и јефтиније и ефикасније од гомилања возног парка. Полицајце које цете склонити са саобрацајница усмјерите ка оцувању јавног реда и мира. То је рјесење

Name

вуциц

13.10.2016 06:53

Засто се Србија усутила поводом напада на Вуцица? Припадници ДБа признали умјесаност и да су организовали напад на Вуцица. Довољно је било да један обавјестајац запоцне и да се руља прикљуци.

Name

ре вуциц

13.10.2016 07:39

Тацно си рекао све од ријеци до ријеци.Него Марко и остали који толико велицају полицију Србије и бусају се у прса о њеној квалитети,небих се бас слозио са тим.Кад су тако ефикасни и добри због цега онда јос и дан данас нису ухватили убицу или њих пар који су умијесани у свирепо убиство пјевацице Јелене зв.Јеце?

Name

РЕ ВУЧИЋ

13.10.2016 08:57

НАПАД НА ВУЧИЋА ИСПЛАНИРАН У ДОГОВОРУ СА ДОДИКОМ И БАКИРОМ. ПРЕДИЗБОРНА ШЕМА. АЛ ЈЕ СВЕ ТО ПРОВИДНО И ЗА МУСТАФУ.

Name

ПРОТЕСТ

12.10.2016 21:32

Е САД ЋЕ ИЗ ЧАРШИЈЕ НЕКО ГАРАНТ ПРОТЕСТОВАТИ ШТО ЈЕ БОШЊАК УХАПШЕН У СРБИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

12.10.2016 22:31

Па нису они ко ми да расписемо иреферендум или неки митинг

Name

Ре

12.10.2016 23:55

Неце сигурно. Многи це одахнут један манијак мање на улици.

Name

Xxxx

13.10.2016 00:58

За мен је свака власт иста БРАВО Србијо

Name

Армин, Тузла

13.10.2016 05:22

Не сикирај се, неце. Него це реци хвала српској полицији на брзој акцији. Да насе двије дрзаве увијек овако добро сарађују и прослост оставимо иза нас и погледамо у будуцност.

Name

Сарајево

12.10.2016 22:33

Све цеститке за комсије....ЦЕСТИТАМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

13.10.2016 04:46

Жао ми је ових младих дјевојака што су оне тек почеле живјети а већ су то ово завршиле са овим својим животом. И то због овог манијака, који је он био пребрзо возио 100 на сат, и њих прегазио на овоме пјешачкоме прелазу. Ово се није нити смјело десити. И како сам ја јучер видио све су ове и новине биле објавиле о овоме догађају. За ове двије цуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмени Харис

13.10.2016 07:05

Боље ти је да уцис и идес у сколу, него сто овдје писес.

Name

ре неписмени Харис

13.10.2016 11:13

Не мора човјек бити писмен да би изјавио жаљење и саучешће. Нека је тебе срамота за коментар.

Name

ха ха ха

14.10.2016 06:45

Браво Харисе,

Name

Гани

13.10.2016 05:24

Свака цаст .

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

13.10.2016 05:51

Ништа они бољи нису од наших.. сигуран сам 100% да би и ови наши ухапсили србијанског криминалца за 2-3 сата, кад би побјегао из Србије због неког кривичног дјела .. Само да докажу како они знају, а они преко Дрине не знају радит свој посао ! зато, нема смисла сад ићи са тим, браво Србија, тако се то ради и сличним еуфоричним изјавама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре хм

13.10.2016 08:57

Дефинитивно теби нема лијека. Оболио си од тешке болести, мржње.

Name

Кики

13.10.2016 05:54

Па и на оваквом баналном примјеру се покусавају политицари и националсти профилират и зарадити који поен код глупавих народа. Бозе сацувај. Па нису тразили ванземаљца да га ухапсе, него балавог дегенерика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.10.2016 10:40

Слажем се да је Мектић, низом неодмерених изјава и потеза, скупо коштао СЗП. Више пута сам такав развој предвидео на овом порталу. Сад предвиђам да ће се СДС, ако нешто хитно не уради по питању кадрова, на следећим изборима вртети око цензуса.

Name

куре

13.10.2016 06:17

Мектић је дефинитивно укопао СЗП. Сад сам убијеђен да је Додиков цовјек.Каква сировина , нема ни школу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изађите на улице!

13.10.2016 06:22

Грађани БиХ требају изаћи на улице и захтијевати ХИТНУ промјену свих закона везаних за безбједност саобраћаја и кривичног закона. Бањалука, Добој, Мостар, Тузла... сви имају своје "тркаче" (татине синове) који свакога дана убијају нашу дјецу и комшије. Надам се да ће најављени протести у Сарајеву довести до смијене свих одговорних, али је то исто потребно урадити у свим градовима широм БиХ. Полицајци проводе смијене у кладионицама и по раскрсницама чекајући некога за жмигавац и упаљена свијетла (у сред дана), док криминалци тероришу обичан свијет. Убице за воланом не бирају само "њихове", они убијају све редом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лалал

13.10.2016 06:27

Мектићу ти си суви геније ...као да је посао МУПА србије да хапсе бегунце убице из Босне ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕКТА 007 И 1/2

13.10.2016 07:21

МЕКТА ЈЕ ЦИИН ПЛАЋЕНИК ОД КАДА ЈЕ СТУДИРАО У ЗГ

Name

Драган

13.10.2016 07:02

И Стефановић би радо да честита Мектићу за хапшење оних који су организовали напад на премијера Србије. Само, Мектић никако да нас обрадује том информацијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мектиц

13.10.2016 08:10

Како да хапси нападаце на вуцица кад мектиц нема овласти у србији...

Name

хм

13.10.2016 08:32

Одкако се сазнало за србијанске полицајце у цивилу и обавјештајце на тајном задатку.. нико из Србије не инзистира на истрази о догађају из Поточара! паметном доста... ;)

Name

Драган

13.10.2016 08:50

Да није било тих људи, Вучић би био убијен. Осим тога, председника сваке владе прате припадници његовог обезбеђења. Они су, по правилу, припадници полицијских или војних безбедносних агенција. То је устаљена пракса и ту не видим ништа спорно. Када у Бг долазе званичници других земаља, зна се да уз њих дође неколико десетина, или стотина обавештајаца те земље. Зависно од ранга политичара и моћи државе коју представља, тај број варира. Бошње су откриле топлу воду да Вучића прати његово обезбеђење. Или сте јако глупи, или се јако добро правите да сте глупи!

Name

ре хм

13.10.2016 08:55

Која је то болест од које болујеш. Болест мржње, са којом ћеш умријети. Ето, болесниче, Вучић повео са собом тајну полицију да га нападне, како би окривио некога у тзв.бих. Знаш, колико у овоме има истине, таман толико колико је истина да је у Поточарима укопано више од осам хиљада цивила а да се комплетна 28. дивизија ''храбро'' без губитака извукла са бојишта.

Name

ре драган

13.10.2016 09:49

Драгане дебилу...људе које доведе пресједник или премијер није битно добију акредитацију да yу у пратњи тј обезбједјењу неке особе..а не тајно да удју у неку земљу и да у њој раде ста зеле у овом слуцају изазову инцидент сто је истина ..и наравно маса крене за појединцима...

Name

рере драган

13.10.2016 12:03

Кад лажеш о некаквом инциденту који су изазвали припадници МУП Републике Србије, ево за тебе једно питање: Дали је изазивање инцидента то што је, дан уочи скупа, службеник полиције из Дирекције за координацију полицијских тијела бих, ранга самостални инспектор, бошњак, пуцао из службеног пиштоља више хитаца у тзв. ВИП ложу. То је документовано у МУП-у Републике Српске,као кривично дјело изазивања опасности, али никада није дозвољено да се полицијски службеник процесуира. За то је знао и Мектић, и ником ништа. Ово је изазвало узнемиреност грађана у околини мемеријалног центра, што је и био циљ овог назови самосталног инспектора.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

13.10.2016 07:31

Честитам и ја министарству унутрашњих дела Србије, на брзој и одлучној акцији. И Вама ћу честитати госн Мектићу, када ухапсите осмуљичене за покушај убиства грађанина Србије Александра Вучића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

13.10.2016 12:38

Е алал ти вера ал си ти паметан... Па људи пуцају из пистоља на друге људе па не буде дјело покусај убиства, а бацање пар камцица је покусај убиства... Кад це се у Бања Луци ухапсити стотине срба који су каменовали људе који су долазили за постављање камена темељца за Ферхадију... Ееееее благо нама са вама и васим тумацењем права и правде...

Name

Ре. Истина

13.10.2016 13:23

А кога це мо каменовати сто нема Срба у федерацији, за нападе на оно мало повратника у федерацију, итд

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

13.10.2016 14:38

За Истину Ај га мало, да дођеш себи, фрустриран си превише... Пази да те камен не погоди

Name

Ре Мустафа

13.10.2016 07:37

Хоћемо ли у петак у џамију ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЛФ

13.10.2016 07:44

Згазит г.овно аутоматски или дати у руке правим "милицајцима" 70их и 80их да му ребра преброје па кад нуде писао сукрвицу мјесецима прије него одапне папцима. Свака цаст српској полицији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

13.10.2016 12:11

Србија у нато 2018 .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво за МУП Србије

13.10.2016 14:11

Свака част полицији и МУП-у Републике Србије! Овим брзим проналаском и хапшењем показали су да су најбиља полиција Балкана, а међу најбољим Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбољи на Балкану

14.10.2016 07:52

Сам се предао :)

Name

истина

14.10.2016 07:11

Нису га ухапсили сам се предао

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

14.10.2016 15:19

САМО ДОЗИВОТНА КАЗНА ЗАТВОРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

кредити

14.10.2016 18:39

Па да опет плацам његово луxсузно бивање у затвору а ја да ринтам по цели дан брез пет плати која касне и јос да ти казем да је затвор препун ево стизе зима ако незнас и тамо се кирија поскупила кад је зима пред вратима.