Анализа: "Доминаторе", вријеме је да ти Партизан каже збогом!

Понављао је грешке, а врхунац неодговорног понашања није хапшење због вожње у аклохолисаном стању, већ одбијање да тренира после свега. Седрик Гогуа је, по свему судећи, завршио своју епизоду у Партизану.

Фудбал 13.10.2016 | 08:00
Анализа: "Доминаторе", вријеме је да ти Партизан каже збогом!
Када је прошлог јануара Седерик Гогуа долазио из Финске у Партизан нико није могао да претпостави да ће талентовани фудбалер из Обале Слововаче правити толике проблеме Управи и спортском сектору црно-белих.

Одмах је стекао статус стандарног штопера и већ на првом "вечитом дербију, поред одличне партије, успео је да постигне водећи гол. Био је то деби Гогуе за "парни ваљак". Да је Партизан добио велико појачање нема ко није помислио.

Ситуација је, међутим, врло брзо почела да се мења.

Иако је Иван Томић имао поверења у тамнопутог штопера, Гогуа је из утакмице у утакмицу деловао све чудније. Почеле су да колају гласине да се 22-годишњи момак из Абиџана одао пићу и да све чешће долази у алкохолисаном стању у тренинг центар "Телеоптик". Многи нису поверовали у невероватне приче, али су озбиљно почели да сумњају после новог дербија на стадиону "Рајко Митић".

Марко Јовановић, у то време други део штоперског тандема "парног ваљка", као и остали саиграчи из одбране, нису могли да исправе силне грешке које је правио Гогуа. На моменте је, видело се то и са трибина, деловао потпуно дезорјентисано и у тим тренуцима Звездину публику доводио до суза, па чак и Партизанову, која је стрепела од сваког контакта Гогуе и лопте.

"Играо је пијан дерби", могло се чути и то не само од навијача или новинара, већ и од људи добро упућених у дешавања у клубу из Хумске.

Из неког разлога, Партизан није реаговао ниједног тренутка, тако да је све остало у домену спекулација. Како је време пролазило, уместо да буде све бољи и сигурнији, Гогуа, момак са евидентним даром за игру у одбрани, постајао је све несигурнији. Тек на моменте је показивао потенцијал због којег је запао за око скаутима црно-белих. Њихова нада да ће га из Хумске за озбиљан новац проследити према западу Европе била је све мања.

Томић је веровао у Гогуу до последњег дана на клупи Партизана. И Марко Николић га је уврстио у почетну поставу за утакмицу са Војводином. Била је то прва утакмица младог тренера од повратка међу црно-беле. Новосађани су победили 3:1, уз очајну игру популарно названог "Доминатора". Николић га је с правом "прецртао".

Пред гостовање црно-белих у Горњем Милановцу, спортски директор Партизана Ивица Илиев је открио је да је Гогуа одстрањен из екипе због кршења клупске дисциплине. Није прецизирао шта је по среди, али се незванично могло чути да је разлог у фудбалеровом појављивање у алкохолисаном стању на тренинзима Партизана. Такво понашање тренер Николић није могао да толерише.

Који дан касније, Гогуа је опет испунио насловне странице портала и новина. Проблем је постао озбиљан!

"Фудбалер Партизана приликом рутинске контроле саобраћајне полиције у крви је имао 1,2 промилиа алкохола", одјекнуло је у јавности. Том приликом Гогуа је приведен у станицу полиције на трежњење.

Ни овај пут дефанзивац из Обале Слоноваче није по кратком поступку избачен из Партизана.

Чека се крај дисциплинског поступка и све осим растанка и прекида сарадње (четворогодишњи уговор) са Гогуом (на штету фудбалера) било би изненађење, па и поражавајуће за Партизан. Гогуа је, уместо да буде миран и на неки начин покуша да изгледи ствари, решио да бојкотује тренинге разочаран новчаном казном (30 одсто од примања у наредна три месеца).

Седерик Гогуа је, по свему судећи, завршио своју епизоду у Партизану.

Штета...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар