Одбачени сви захтјеви за поништење избора

Централна изборна комисија БиХ данас је одбацила 11 захтјева за поништење, односно понављање избора на појединим или свим бирачким мјестима у појединим изборним јединицама, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 22:58
Одбачени сви захтјеви за поништење избора
Захтјеви који су се односили на поништење избора су одбачени као недопуштени уз образложење да ће се наводи из захтјева узети у обзир и ЦИК БиХ ће реаговати по службеној дужности ако за то буде елемената, али након утврђивања изборних резултата.

Захтјеви којим је тражено понављање избора су одбачени као преурањени, јер да би се негдје поновили избори прије тога морају бити поништени.

ЦИК БиХ данас је донио 20 закључака којим се захтјеви за поновно бројање гласачких листића на појединим бирачким мјестима у појединим изборним јединицама одбацују због преурањености.

Тек након што ЦИК БиХ објави утврђене изборне резултате, субјекти наведени у члану 5.30. став /1/ Изборног закона БиХ могу у року од три дана поднијети захтјев за поновно бројање и то искључиво под условима и на начин прописан тим чланом.

Централна изборна комисија БиХ тренутно објављује прелиминарне резултате и због тога је преурањено подносити захтјеве за поновно бројање.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар