ЕЛ - Радоњић: Даруфашака ће се борити за Ф4!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да екипа у позитивном амбијенту дочекује меч са Дарушафаком на старту Евролиге.

Кошарка 13.10.2016 | 10:15
ЕЛ - Радоњић: Даруфашака ће се борити за Ф4!
Радоњић сматра да ће искуство из претходних сезона помоћи црвено-белима у новом формату такмичења са 16 екипа и двокружним системом.

"Историјски формат, а ми смо нашли ту место. Огроман квалитет је присутан и високе амбиције свих тимова. Треба бити реалан, али у добром амбијенту дочекујемо дуел са Дарушафаком због претходних победа. Ипак, турски тим је фаворит", рекао је Радоњић.

Црногорски тренер истиче да екипа из Истанбула у Београд долази после одличних резултата из припремног периода, уз квалитетан састав предвођен одличним стручњаком Дејвидом Блатом, али да црвено-бели имају право да се надају тријумфу.

"Морамо много тога да урадимо да изненадимо госте и превазиђемо себе. Дарушафака ће бити у борби за одлазак на Фајнал фор, направила је доста промена, што најбоље говори долазак Блата. Знамо какав нас посао очекује", додао је тренер Звезде.

Он је додао да у тиму за дуел са Дарушафаком неће бити последње појачање Петар Ракићевић.

"Осећа се позитиван амбијент, пред нама је велики меч против великог противника. Прошлих сезона смо прошли сличне ствари, и ове остали без доста играча, али смо радили без драматургије. Немам дилему да је искуство из прошле сезоне значајан фактор, свесни смо ситуације, али у лигу улазимо храбро", рекао је Радоњић.

Према његовим речима нови формат Евролиге је искорак напред, али и упозорио да постоји тенденција да у њему играју само богати тимови.

"Генерално је ово искорак Евролиге, иако ће тек проћи кроз филтер током целе сезоне. Лигашки је систем, дуго се игра и логично је да ће се све више напредовати", закључио је Радоњић.

Утакмица између Црвене звезде и Дарушафаке игра се у четвртак од 21 сат у хали "Александар Николић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар