Бертомеу: Неприхватљиво понашање ФИБА-е!

Председник "Еуролеагуе Баскетбалл" каже да је кровна кошаркашка организација покушала да узме нешто што није сама умела да створи. Могуће ширење Евролиге на 24 тима.

Кошарка 13.10.2016 | 15:45
Бертомеу: Неприхватљиво понашање ФИБА-е!
Утакмицама Евролиге и Еврокупа синоћ је почела нова сезона клупских континенталних такмичења, а следеће недеље прикључиће се и ФИБА, са својом Лигом шампиона и ФИБА Европа купом.

ФИБА није успела у намери да поврати примат од компаније "ЕЦА", али је у значајној мери ослабила Еврокуп, одвођењем турских, француских, италијанских и грчких тимова, наравно и Партизана.

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу ипак се може сматрати победником досадашњег тока сукоба...

"ФИБА је једноставно одлучила да узме нешто што није могла сама да створи. Није имала план, већ је покушала да искористи силу. Ако тврдите да се борите за спортске вредности и понашате се тако, ваша позиција је неодржива. Неприхватљиво је понашање ФИБА у последњих шест-седам месеци. Не смете претити одузимањем квалификационих турнира за Олимпијске игре или дисквалификацијом клубова", рекао је Бертомеу у интервјуу "Газети дело спорт".

Евролига у новом формату кренула је утакмицом Реал Мадрид - Олимпијакос, а 16 тимова међусобно ће играти све до почетка априла.

"Не могу да кажем да ће овај формат остати непромењен у наредних 10 година, нити могу да кажем да је 16 прави број клубова. Можда их у будућности буде 24, јер има доста клубова који имају потенцијал да се укључе у такмичење. Мислим да ће се могуће промене више тицати повећања броја клубова, него формата такмичења".

Бертомеу је навео да се одлука надлежних органа Европске уније у спору ФИБА и компаније ЕЦА очекује у наредних неколико недеља.

"Надам се да ће одлука бити повољна по нас и да ће клубовима бити омогућено да сами одаберу у којим европским такмичењима ће наступати".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар