Прешао границу иако је ГП знала за потрагу

Сањин Сефић који је у понедјељак навече аутомобилом код Земаљског музеја усмртио двије пјешакиње прешао је гранични прелаз Увац код Прибоја иако је Гранична полиција Босне и Херцеговине била обавијештена да се за њим трага, потврђено је за Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 12.10.2016 | 10:42
Прешао границу иако је ГП знала за потрагу
Наиме, према ријечима портпарола Граничне полиције БиХ Санеле Дујковић, Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) их је исту ноћ када се догодила несрећа обавијестило о идентитету особе која ју је скривила.

"У вечерњим сатима 10. октобра МУП КС је обавијестио Граничну полицију да се за особом иницијала С.С. (1991.) године трага те да би се могао довести у везу са саобраћајном несрећом која се исту ноћ догодила код Земаљског музеја у Сарајеву. Гранична полиција БиХ је 11. октобра у 6:36 сати регистровала Сефићев прелазак границе након којег се упутио у непознатом правцу", казала је Дујковић.

С обзиром на то да је Сефић несметано напустио простор БиХ неколико сати након саобраћајне несреће о чему су припадници Граничне полиције БиХ били благовремено обавијештени, из ове институције истичу како се проводе интерне контроле и провјера да ли је Сефићу неко помогао приликом бјекства.

"Гранична полиција БиХ врши интерне контроле и провјере да ли је неко од наших службеника помогао Сефићу и још неким особама које су биле с њима да пређу границу. Уколико се утврде било какве неправилности, против тих особа ће бити покренут дисциплински поступак", изјавила је портпарол Граничне полиције БиХ.

Тужилаштво КС је исте ноћи, 10. октобра такође обавијестило Граничну полицију да се трага за Сањином Сефићем. Из Тужилаштва КС за Клиx.ба кажу да они ни у кога не упиру прстом те да се треба истражити ко је одговоран за овај пропуст.

Подсјећамо, МУП КС-а је синоћ обавијестио јавност да је Сефић побјегао из БиХ у Србију преко граничног прелаза Увац код Прибоја.

(Клиx.ба)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

ја БиХ

12.10.2016 09:03

И шта сада , ево како функционише БиХ и биће још горе , морамо се одвојити и направити нормалну државу , а прво Рудоњу у творза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

12.10.2016 09:32

Нећемо се одвајати а њега у цузу

Name

Генерал

12.10.2016 09:47

Да би се одвојили треба 2 милиона људи само да цува границу. Мозе Додик све да запосли у администрацију и онда добија 100% гласове на изборима.

Name

МИГ 21

12.10.2016 09:47

ОДМАХ ОДВАЈАЊЕ А ЗА ПЕРУ ЗИВИО ЛЕМИ

Name

Сандра

12.10.2016 09:51

Браво Перице!

Name

Соко

12.10.2016 10:54

Е Јесу кљусе опет Миле крив .

Name

Ја Србија

12.10.2016 11:05

А колико оваквих случајева имаш у Србији ?

Name

бн

12.10.2016 09:32

На граничном прелазу ако је муслиман србе претреса а своје пуста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

12.10.2016 09:43

Ма нема то везе , не пише ти на чалу да ли Србин, Бошњак, Хрват, па да зна граничар који ће да изађе пред тебе... Овде се ради о кривичном дјелу, класика, да ли је у питању мито, или је била интервенција тате од овог билмеза са слике, позив шефу, пријатељу из неке политичке партије ... Не би било први пут да припадници ДГС баве се мутним радњама...

Name

за бн

12.10.2016 09:59

И обратно....

Name

иди бегај

12.10.2016 09:35

А та иста гранична полиција заустави човјека кад понесе двадесет или педесет кила сира из Сјенице у Сарајево.Потенцијалне убице нису њихова одговорност,само спречавање шверца мањим количинама којечега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

12.10.2016 10:38

Не може толико сира , покварит ће се ....

Name

Лија

12.10.2016 09:35

Господине Мектићу, ево прилике да реагујете у оквиру ваших овлаштења и надлежности, Ради се о пропусту организационе јединице у оквиру министарства којим ви руководите, па изволите. Избори су завршени. Маните се театралног хапшења великих риба, јер вам очите не иде од руке. Јавно прозовите оне који су, несавјесним радом или примањем мита( ако се утврди), омогућили да, од одговорности побјегне један регистровани криминалац. Ова ''зелена трансферзала'' веома добро функционише, кад је у питању криминал. Како и зашто? Испитајте, то вам је посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колапс

12.10.2016 09:44

Отац има коцкарницу, високи муповци и политичари залазе тамо, користе и "друге услуге", синчина убија аутом недужне дјевојке на пјешачком прелазу на зеленом свјетлу, успјева побјећи и легално прећи границу. Мјесто је Сарајево, али може бити и Бањалука или Мостар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово вриједи прочитати

12.10.2016 09:45

Тужилаштво традиционално необавјештено. Полиција некоординисана. Политичари углас вичу, неко мора да одговара за ово. То исто вичу и грађани, или становници ... Убица убије у петак, у понедељак га пусте, набави потребни налаз. Ухапсе најкорумпиранијег државног службеника, дугогодишњег директора Управе за индиректно, он се смије приликом хапшења. Да исказ у коме оптужи за најтежа кривична дјела готово цијели врх државе, ентитета, детаљно до максимума. Милијарде проневјере, украдене од народа. Медији то све објаве.Шта се деси. Пусте га. Смије се при изласку из притвора. Политичари опет углас вичу, неко мора да одговара за ово. То исто вичу и грађани. Медији, Па ред линча, ред виртуелног праведништва. Затвореници од својих пара реновирају затворе. У болнице још мало треба носити и скалпеле, све друго се већ носи. Таман да схватимо која гази нас чизма, почне се шушкат, па дерати о рату. Да се ми нечим забавимо. Док нам они узимају све, без милости....Опозиција гласна и праведна све док не постане власт и тако у круг. А у тој тужној јаловој какофонији страдају најчеститији, они који вјерују другима, који су васпитани да је пјешачки сигуран за прелаз, што уче и вјерују да ће моћи без "знам неког" да се запосле, што вјерују да ауто стаје на црвено, да добра дјеца не краду, да треба бити поштен. Што недељом зову другаре сличне себи, номаде из малих у мало веће градове да се почасте, заједно подјеле оно мало хране што су понијели од куће. Те најукусније оброке за пута, редовно оплакане надом и бригом породице. Они што су изабрали да је знање светиња, а не сналажљивост. Прошли смо много пута крај Селме и Едите, сигурно, али их нисмо примјетили. Свјетла транзицијских рефлектора обасјавају неку другу дјецу, која не пјешаче, не чекају, не стрепе за посао, дјецу коју чувају, дјецу што постану милионери кад и пунољетни... Не знам рођаци, али док не прихватимо да смо саучесници, биће овог још.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.10.2016 10:15

Свака част на интелектуално надахнутом коментару. Бојим се, да ће у овој држави ријетко ко схватити поенту. Скидам капу...

Name

сарајлија

12.10.2016 12:04

Пропуст се десио на нацин да лице није унесено у базу података како треба и то у апликацију потраге јер да је унесено полицијском слузбенику би одмах поцрвенио при самом постављању документа на читач...и ко би га онда пустио,ЗАТО НЕ ПРИЧАЈТЕ ГЛУПОСТИ. ОДГОВОРАН ЈЕ ОНАЈ У ЦЕНТРАЛИ ГРАНИЧНЕ ОЛИЦИЈЕ КОЈИ КАД ЈЕ ОБАВИЈЕШТЕН НИЈЕ ИСТОГ МОМЕНТА ТАЈ ПОДАТАК УНИО У ЈЕДИНСТВЕНУ БАЗУ И ИМАЛИ БИ ГА СВИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ. ТОЛИКО О ТОМЕ

Name

Бијељина

12.10.2016 09:50

"У вечерњим сатима 10. октобра МУП КС је обавијестио Граничну полицију да се за особом иницијала С.С. (1991.) године трага те да би се могао довести у везу са саобраћајном несрећом која се исту ноћ догодила код Земаљског музеја у Сарајеву. Гранична полиција БиХ је 11. октобра у 6:36 сати регистровала Сефићев прелазак границе након којег се упутио у непознатом правцу".....''Гранична полиција БиХ врши интерне контроле и провјерава да ли је неко од наших службеника помогао Сефићу и још неким особама које су биле с њим да пређу границу. Уколико се утврде било какве неправилности, против тих особа ће бити покренут дисциплински поступак''... Ко је овдје луд?! Зар није довољно велика неправилност сама чињеница да је преко границе пуштен идиот за којим трага полиција, који је убио двије дјевојке ни криве ни дужне? Треба само да утврдите да ли је полицијски службеник који је том смраду прегледао документе и пустио га преко границе ментално ограничен или је то урадио апсолутно свјесно. У сваком случају му није мјесто у граничној полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2016 11:42

Зна се ко је радио ту ноц на Увцу и тачка ,шта даље истраживати вец гони багру из граничне ...

Name

Романијски хајдук

12.10.2016 09:55

Молим димњачара из Ванкувера да прокоментарише овај догађај, онако стручно како то сам зна. Он је рођен на Башчаршији, 50 метара од Себиља и добро познаје ментални склоп народа у Сарајеву. Једино, да није шта заборавио, пошто је побјегао главом без обзира, још далеке 1992. године. Бујрум, романијски хајдуче ко фолл....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интергај

12.10.2016 10:00

На сваком границном прелазу 20 керма све рјесава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијег

12.10.2016 10:00

Србија је Ел-Дорадо за криминалце и убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

12.10.2016 10:18

Тог кера треба по кратком поступку.

Name

ре

12.10.2016 10:20

Која глупост. Ето, криминалци не бјеже у Хрватску, Црну Гору или у било коју другу државу, гдје их очекује заштита и уточиште. Али има и она:'' Горе је високо, доле тврдо, а около ћемо се гањати.''

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

12.10.2016 10:29

За криминалце из Србије , БиХ је Мексико , Дрина као Рио Гранде...логистичка база за терористе...

Name

ДИЈАСПОРА

12.10.2016 11:08

ПАР ХАРТИЈА ОД ВРЕДНОСТИ И ПРОЛАЗИ БРАЛЕ КАКО ХОЋЕШ И ГДЈЕ ХОЋЕШ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЛА

12.10.2016 11:09

Колико има глупих коментара јер се овде не ради да ли је Бошњак или Србин већ о татиним синовима и онима које неко штити.У Србији оваквих случајева има много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕСПЕКТ

12.10.2016 13:24

Како су прешли границе до сада овај мајмун и убица, а расписана потрага, Миле Радишић исто расписана потрага била ,ДА ЛИ СУ ПОКРЕНУТИ ПОСТУПЦИ КО ЈЕ ОДГОВОРАН.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕФИ ГРЕГОРИЈАН

12.10.2016 13:25

Анте Јелавић, Миле Јуришић, оВАЈ сАРАЈЛИЈА УБИЦА, ОВИ ЉУДИ ШЕТАЈУ И ПРЕЛАЗЕ ГРАНИЦЕ И АКО СУ ПОТРАГЕ И ПОТЈЕРНИЦЕ РАСПИСАНЕ ЗА ЊИМА , СТРАШНО НЕКО МОРА ДА СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ВИШИХ ИНСТАНЦИ, НИСУ САМО ПОЛИЦАЈЦИ КРИВИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

12.10.2016 14:47

А ја кад хоцу да превезем из Србије у БиХ врецу кукуруза они ме уклоне и претресају, исте секунде треба отказе дати онима који су га пустили, срам их било,ово је брука дрзаве

ОДГОВОРИТЕ