"Бићу начелник свих грађана Сребренице"

Заједнички српски кандидат за начелника Сребренице Младен Грујичић изајвио је у да су избори у тој општини спроведени по закону и да иницијатива за поништење избора нема законско упориште већ је ријеч о политичкој манипулацији.

Република Српска 12.10.2016 | 09:50
"Бићу начелник свих грађана Сребренице"
"Видим да ће то остати само на иницијативи. С обзиром да имамо задужену општинску изборну комисију, која је била ту да спроводи изборе, мислим да Бакир Изетбеговић нема право да се мијеша у тај изборни процес. Са лица мјеста те вечери, а ни сутрадан није стигла ниједна притужба, што само потврђује чињеницу да је све било регуларно и да су избори спроведени онако како је закон то прописао", рекао је Грујичић у интервјуу за РТС.

Он је додао да му и неки бошњачки политичари честитају на победи.

"Нормално се понашају, са коментаром да би требало што прије сјести и кренути у договор који ће да гради кућу. Дакле, сви су свјесни чињенице да морамо да живимо једни са другима, али у неком другом амбијенту, а не као што је то било до сада", каже Грујичић.

За изјаву његовог противкандидата Ћамила Дураковића да је катастрофа ако Србин буде начелник општине Сребреница, Грујичић каже да је равна расизму.

"Више пута је господин Дураковић показао да Срби нису добродошли у Сребреницу и да има тај одређен став према српском народу, тако да је он био само начелник једног дјела грађана Сребренице, и та политика је њега довела до губитка власти", рекао је Грујичић.

Упитан какав однос ће он и његова будућа администрација имати према 11. јулу, и да ли Бошњаци могу очекивати да ће се тада одржавати комеморација на исти начин као што је то било за вријеме његовог претходника, Грујичић каже:

"Ја уважавам сваку жртву и бићу начелник свих грађана Сребренице. Тај датум ће се обиљележавати као и до сада, наравно, уз помоћ општине. Меморијални центар има своје структуре, има свог директора и одбор, има све оне органе који би били релевантни и који могу да организују обилежавање 11. јула. Општина ће бити ту да им помогне у сваком смислу и ја ту уопште не видим проблем."

"Сматрам да не треба ниједан Бошњак да види проблем у томе што је Србин начелник Општине. Имали смо 17 година Бошњака начелника, видели смо да није добро овде ни Бошњацима ни Србима, да су се сви расељавали и вријеме је да сад кренемо у неку другу причу која ће допринети да људи који овде живе остану и да створимо боље услове да би неко пожелио да се врати", истакао је Грујичић.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Назалост

12.10.2016 06:18

Љепе поруке ал назалост у Сребреници има висе мртви него зиви. Град умире и даље. Нит Срби нит Босњаци се не зеле вратити у Сребреницу. 3000 људи љети ил 1500 зими, то није град град вец обицно омање Село. Треба цувати да мртви поцивају у миру без обзира у Потоцарима ил Кравицама. А зиви це бити све мање и мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

12.10.2016 08:28

Таква нам је цијела држава.Свака цаст за коментар.

Name

Српска Дијаспора

12.10.2016 06:28

Тако је Господине Груицицу Нови Нацелнице С.Сребренице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За дијаспору

12.10.2016 09:31

Ајд дијаспора, не млати.

Name

Људино

12.10.2016 06:48

То сто зборис свака ти је на мјесту. Али то сто је се десавало или то сто це се десавати не зависи ни од мене ни од тебе . Копља су се увијек ломола преко Босне . Нетрпељивост медју религијама онемогуцава зивот И сузивот медју људима који зиве у БиХ . Такву криву Дрину ни ти ни Цамил али нити неко други који додју неце моци исправити .Само је то Тито до некле успио и урадио али то је трајало само 50 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре људино

12.10.2016 08:34

Људино не лупај:није нетрпљивост медју религијама ни медју народима то је лаз.Нетрпљивост је медју политицарима који настоје себе спасити и оно до цега су све досли на непостен нацин,по том моделу који ти промовирас такозване нетрпљивости сто је нетацно.

Name

корни

12.10.2016 08:44

Религија је зло највеце које је цовјек измислио.

Name

Лија

12.10.2016 08:13

Господине Грујичићу, покушај већ од сутра размишљати о томе, како ће се корисно усмјерити новац од донација за развој Сребренице. Од новца одмакни разно разне Мунире које су на рачун Сребреничке несреће оствариле капитал који не би имале у два живота. Немој размишљати о томе како ћеш себи и онима око тебе изградити стамбене и пословне објекте на другим локацијама, као што су то чинили досадашњи начелници Сребренице, којима су увијек била пуна уста борбе за бољи живот грађана Сребренице. У памет се, јер ће сваки твој потез бити праћен од стране оних који су те блатили у вријеме избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука он Лине

12.10.2016 08:28

Засучи рукаве и ради свој посао,имаш гласове и Срба и Бошњака што те обавезује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ БИХ ТИ БИО У КОЖИ

12.10.2016 09:06

ДА ТЕ БОГ ДРАГИ ЧУВА, ДА НЕШТО НАПРАВИШ ДА ПРЕЖИВИ ГРАД И ОКОЛИНА. МИСЛИМ ДА ИМАШ ДОСТА ПРОБЛЕМ И АКО ТОМЕ ПРИДОДАМО ПОЛИТИКАНСТВО И НАЦИОНАЛИЗМЕ-ПРИМТИВИЗМЕ , АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ НЕ БИХ ТИ БИО У КОЖИ. СРЕТНО ГРУЈО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.10.2016 09:25

Младене, ти си у бари са алигаторима. Ал хајд имас макар сигуран посо за 4 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.10.2016 09:43

Како му је сигуран посао, кад ће ниски представник, управо на њему примјенити бонска овлаштења, првом приликом кад то пожели СДА. Живи били па видјели. Да Бог да, да Младен састави једну годину на мјесту начелника. Новац је у питању и то велики. Онима који желе тај новац, као до сада, треба лојална особа, а то Младен неће бити.

Name

окановиц самир

12.10.2016 09:47

Па ако си начелник Сребренице логично је да цес бити свим становницима тог града начелник. ..нецес ваљда као начелник Сребренице бити нацелник становницима Шипова

ОДГОВОРИТЕ
Name

баки

12.10.2016 18:50

Логично јесте али сад кад је Србин начелник али није било док је Ћамил био начелник, он је био искључиво начелник Бошњацима, а тад вам то није сметало.

Name

Олга

12.10.2016 09:57

Угледај се на Додика и Бице добро!

ОДГОВОРИТЕ