Шангај - Новак након повратка: Сад ствари гледам из људског угла!

Новак се вратио! Поново игра тенис, и оно што је најважније, поново је насмејан! Фоњини је пао у Шангају, а Ђоковић је после тријумфа био задовољан.

Тенис 12.10.2016 | 09:15
Шангај - Новак након повратка: Сад ствари гледам из људског угла!
- Одушевљен сам и узбуђен због повратка. Прескочио сам турнир у Пекингу, на коме сам желео да наступим, и драго ми је да сам се вратио баш у Шангају, месту на коме сам имао пуно успеха и за које ме веже пуно емоција. Био сам фокусиран да у дело спроведем оно што сам радио последњих недеља, и мислим да сам успео у томе. Биће то све још боље у наставку турнира - јасан је Ђоковић.

Истина, било је и осцилација, што је и нормално након дуге паузе, било је и добрих ствари, удараца и поена, али све је то сада неважно. Битно је само да смо током целог меча на Новаковом лицу видели осмех који нам говори да он опет ужива на терену!

- Већ сам о томе причао, сада се трудим да ствари гледам из другог угла, из људске, а не из перспективе тенисера. Наравно да и даље хоћу победе, али желим да оне буду последица стања како се осећам, начина на који приступам дуелу. Желим да уживам на терену - рекао је Новак.

"Циљ ми је био да се фокусирам на своју игру и на ствари на којима сам радио претходних неколико недеља. Верујем да ћу напредовати из дана у дан", додао је српски тенисер.

Он је пре доласка у Шангај и месец дана одсуства објаснио да у претходном периоду није осећао радост на терену и да му је циљ да поново ужива у игри.

Чини се да је на дуелу против Фоњинија имао приступ којем тежи, будући да је деловао опуштено и да се ужелео тениса.

И уживао је. Дуел са Фоњинијем је завршио са 16 узастопних поена! Тек да подсети ривале ко је број 1!.

Извор: блиц.рс/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

свашта

12.10.2016 08:47

Интересује ме из којег је угла на ствари до сада гледао?Изгледа да је и он повјеровао у тврдње својих навијача да је "божанство"

ОДГОВОРИТЕ