Видео - ПЛ БиХ: Слобода (ТЗ) представила Јагодића као новог тренера

Досадашњи тренер бањалучког Борца Владо Јагодић од данас је и званично нови шеф стручног штаба Слободе из Тузле. "Позив Слободе за сваког озбиљног тренера треба да буде изазов", поручио Јагодић на промоцији у новом клубу.

Фудбал 11.10.2016 | 19:00
Видео - ПЛ БиХ: Слобода (ТЗ) представила Јагодића као новог тренера
Владо Јагодић данас је званично представљен као нови шеф стручног штаба тузланске Слободе.

Досадашњи кормилар бањалучког Борца изненада се одлучио да напусти клупу црвено-плавих и потпише уговор са тузланским црно-црвеним до краја сезоне, с могућношћу да он буде продужен зависно од резултата које бањалучки стручњак оствари са новим клубом.

На овој функцији Јагодић је замијенио Хусрефа Мусемића, који је прије тачно мјесец дана отишао са "Тушња". У међувремену је преузео Младост из Добој Какња, а његову дужност у Слободи обављао је помоћни тренер Амир Спахић.

"Захваљујем се људима који су у мени препознали особу која са Слободом може да оствари циљ. У Тузли сам увијек био добро дочекан, те сам често остваривао добре резултате играјући против Слободе. Али, позив Слободе за сваког озбиљног тренера треба да буде изазов. Слобода је по мени у ТОП 5 екипа у БиХ. Настојаћу да својим знањем и искуством, те са својим сарадницима омогућим да клуб направи искорак", биле су прве ријечи Јагодића на промоцији у новом клубу.

Јагодић се посебно захвалио Борцу, клубу у којем је завршио играчку каријеру, те предводио га с клупе на 85 утакмица и освојио шампионску титулу у Премијер лиги БиХ 2011. године.

"У Борцу сам био у прошлом колу на клупи. Имали смо такав договор, ако будем имао нови изазов, што значи одлазак у иностранство или у Премијер лигу БиХ, да могу да идем. Одлучио сам да искористим ту клаузулу и прихватим понуду Слободе. Желим Борцу да освоји титулу у Првој лиги Републике Српске и да се врати гдје му је мјесто", нагласио је досадашњи кормилар Бањалучана.

Искусног, 52-годишњег стручњака, на "Тушњу" очекује много посла.

"Уважавајући моје претходнике, Мирослава Ћиру Блажевића и Хусрефа Мусемића, мислим да је у Слободи једна озбиљна прича, иако неки то желе да прикажу другачије. Настојаћемо да стабилизујемо стање. Слобода мора имати циљ, а ја не бих био овдје да њега нема. Желим борбу за врх. Добро познајем екипу, имамо добар играчки кадар, који може да донесе оно што Слобода жели. Омладинска школа мора више бити заступљена у првом тиму и обратићемо више пажње на младе играче", поручио је Јагодић.

Он није желио да обећава превише.

"Не желим да дајем бомбастична обећања. Имамо двије, три захтјевне седмице и морамо бити у фокусу. Очекује нас тромеч са Широким Бријегом, желимо у плеј-оф, а онда и до борбе за Европу кроз доигравање. Када прође овај период, видјећемо колико смо урадили и правити планове за даље", закључио је нови тренер Тузлака Владо Јагодић, који је са екипом данас већ одрадио тренинг, а деби ће имати у суботу, на сарајевској "Отоци" против Олимпика.

Осим Борца, Јагодић је током тренерске каријере у Премијер лиги БиХ водио и зенички Челик, те био селектор младе репрезентације БиХ.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар