Шангај: Цонга казнио Јанка за пропуштене шансе!

Српски тенисер Јанко Типсаревић елиминисан је у другом колу Мастерса у Шангају, пошто је изгубио од Францужа Жоа-Вилфреда Цонге 6:3, 7:6 (8-6).

Тенис 11.10.2016 | 15:45
Шангај: Цонга казнио Јанка за пропуштене шансе!
Од две сет лопте до елиминације у 4 поена! Јанко је имао две везане сет лопте за 1:1, али је изгубио наредна четири поена и завршио такмичење у Шангају.

Јесте излизана фраза кад се каже да је "одлучивала једна лопта", али некада је заиста тако.

Јанко Типсаревић имао је две везане сет лопте у тај-брејку другог сета, прилику да уведе меч у трећи сет, али је изгубио наредна четири поена и доживео пораз у 2. колу Мастерса у Шангају.

У првом њиховом сусрету на АТП туру, (9) Жо-Вилфред Цонга боље је играо одлучујуће поене: 6:3, 7:6 (8:6).

Први "мини брејк" у тај-брејку другог сета направио је Типсаревић, за 4:6, после чега је прво сервирао Цонга и лако освојио поен, а онда наш ас, но и у том поену направио је грешку на мрежи и помогао Французу да стигне до прве меч лопте, који је девети носилац претпоследњег Мастерса у сезони искористио још једном надигравши ривала на мрежи.

Заправо, последња три поена 158. тенисер света изгубио је волеј ударцима...

Иако Србин има 32, а Француз 31 годину, ово је био њихов први међусобни сусрет, после којег ће се Цонга састати са победником меча (8) Марин Чилић – Андреј Зверев.

Раније у уторак, (1) Новак Ђоковић у два сета избацио је Италијана Фабија Фоњинија.

Типсаревић, који ће после повратка из тешке повреде имати "заштићени ренкиг" од 35. позиције до краја сезоне, у првом колу декласирао је Филипа Колшрајбера резултатом 6:2, 6:4, што је био резултат који је најавио неизвестан меч са Цонгом. И Француз је био убедљив на старту у Шангају, још једног немачког тенисера Флоријана Мајера "тукао је" 6:3, 6:2, мада треба рећи и да је против себе имао индиспонираног ривала.

У првом сету данас, Цонга је први имао брејк лопте (2) али их није претворио у 2:0, међутим једна му је била потребна за вођство од 4:2, које је потврдио гемом без изгубљеног поена за 5:2. Искористио је трећу сет лопту за прилично брзих 6:3 у сету у ком Јанко није стигао ни до "ђуса" на сервис противника.

Међутим, у другом било је другачије. Две брејк шансе пропустио је Француз, па три Србин, све до резултата 2:3, када је Типсаревић коначно реализовао брејк и повео 2:4, но та предност трајала му је само пар минута - Цонга се рибрејком вратио на 3:4, при резултату 4:4 Француз је имао још две брејк лопте које је Београђанин храбром игром "анулирао" и већ тада се назирао тај-брејк, у којем је "Типса" једноставно стао када је било најважније.

Дуго је вребао шансу на сервис ривала и када је дочекао, направио је мини-брејк за 4:6 и потом од резултата 5:6 до 8:6, нешто својом вољом, нешто приморан кратким ударцима Цонге, морао на мрежу у коју се "упетљао" и на крају испао...

Милиони...

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 7.665.640 долара, од чега 1.043.375 припада победнику, уз 1.000 АТП поена. Финалиста ће кући са 511.600 долара и 600 бодова...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар