Стојковић: Значи ми што није било звиждука, а нека остане тајна шта сам рекао Арнаутовићу!

- Нисмо нигде излазили после меча са Аустријом - рекао је после освајања велика три бода голман Србије Владимир Стојковић. Чувар мреже Нотингема је поново био на врхунском нивоу и уз Тадића и Митровића најзаслужнији за победу од 3:2.

Фудбал 13.10.2016 | 09:30
Стојковић: Значи ми што није било звиждука, а нека остане тајна шта сам рекао Арнаутовићу!
Он је имао и подршку навијача Макабија из Хаифе, његовог бившег клуба, који су раширили транспарент на којем је писало „Стојковићу, волимо те”, као и „Хвала, Стојко” исписано на ћирилици.

- Да сам видео њихову поруку на трибинама, сигурно бих отрчао до њих и бацио дрес, али нисам знао да су ту. Не познајем те момке, али сам им много захвалан на подршци - истакао је Стојковић за "Блиц".

Србија је забележила злата вредан тријумф којим се попела на врх групе Д у квалификацијама за Мундијал.

- Победу сам прославио са женом у кревету.

Стојковић је бриљирао на мечу, скидао је зицере Јанку, Забицеру, Арнаутовићу и доводио их је до очаја. Имао је и додатни мотив јер му навијачи после дужег времена нису звиждали.

- Најбитније је што смо освојили три бода после толико времена, нисам нешто посебно размишљао о својим одбранама. Приликом интервенција ми је кроз главу пролазило само то да браним за Србију. Много ми значи и то што са трибина није било звиждука јер све треба да се заборави када наступамо за репрезентацију - јасан је Стојковић.

Први голман “орлова” је током меча добацивао Марку Арнаутовићу, Србину који је ударна игла Аустријанаца. То нас је све подсетило на сцену са Светског првенства 2010. године, када је Милан Јовановић на мечу против Немачке “посаветовао” Марка Марина да не запиње.

- Много пута сам добацивао Арнауту и пред крај утакмице сам му рекао да се мало смири, што је он и открио. Наравно, на целом дуелу сам му причао све у позитивном тону. Остаће тајна шта сам му тачно рекао - поручио је искусни чувар мреже

Вратио се на гол после Ирске

Селектор Славољуб Муслин је на првом мечу квалификација за Светско првенство шансу дао Предрагу Рајковићу. Међутим, на наредним мечевима је дошло до рокаде, па је Стојковић заузео место међу стативама. То је и био прави потез јер је голман Нотингема био права ноћна мора за Аустријанце.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кал

13.10.2016 07:58

Значи срби су продали Аустрију

ОДГОВОРИТЕ