Нећемо одустати док се истина не докаже

Са протеста Коалиције "Бијељина побјеђује" кандидат за градоначелника Златко Максимовић поручио је да ће са народом Семберије "учинити све док се не докаже истина о изборној крађи у Бијељини".

Република Српска 11.10.2016 | 12:28
Нећемо одустати док се истина не докаже
"Нећемо одустати док се лаж не поништи и истина не докаже. Правда је некада спора, али је увијек достижна", рекао је Максимовић, подржан скандирањем неколико хиљада окупљених суграђана који су позивали кандидата Савеза за промјене Мићу Мићића да призна изборни пораз. 



На протесту који је почео у симболичних пет минута до 12.00 часова, Максимовић је истакао да"градоначелник не може бити неко ко је ту позицију украо". 



"Ми знамо да су они лопови, а они знају да су изгубили изборе и њихова лица то говоре. Немају подршку ни Бањалуке, ни Београда, нити своје Бијељине и Семберије", рекао је Максимовић и подсјетио да је полиција доказала кривично дјело преваре на изборима коју је починио шеф Изборног штаба СДС-а у Бијељини. 



Максимовић је најавио наставак протеста због, како каже, изборне крађе у Бијељини и нагласио да ће они остати мирни и достојанствени, уз поруку да побједницима не требају проблеми. 



Он каже да Коалиција "Бијељина побјеђује" има стабилну скупштинску већину и очекује да им се придруже и неки одборници са листа из супротстављеног политичког блока. 



"Хиљаде људи данас окупљених показују да смо у праву. Нећемо стати! Ово је опомена њима да је лед пробијен, да се Семберија не плаши уцјена и да ће правда побиједити", поручио је Максимовић. 

Предсједник Младих социјалдемокрта у Бијељини Александар Ђурђевић представио је на протесту "Декларацију о нелегитимности Миће Мићића", коју су данас потписале странке Коалиције "Бијељина побјеђује", поручивши да воља народа и његово право не смију бити поништени криминалним активностима. 



"Мићић нема легитимитет за градоначелника Бијељине. Он не може да окупи скупштинску већину и неће моћи ни у техничком мандату да обавља ту дужност", тврди Ђурђевић. 



Носилац листе СНСД-а Недељко Ћорић поручио је да ће "због изборне крађе" у Бијељини бити још протеста и да неће одустати док на власт не дођу они које је народ Семберије поштено изабрао, а не они који, како кажу, "краду и купују гласове бандерисањем и гредерисањем". 



"Има нас довољно и нећемо дозволити да нас покраду! Више нису у питању странке, лидери ни коалиције, у питању је народ Семберије који жели нове људе и бољу будућност", рекао је Ћорић и најавио "наставак борбе до коначне побједе народа". 

Носилац листе СНС-а у Бијељини Цвијетин Никић рекао је на протесту да је Семберија на ногама и да ће тако бити док се не докаже побједа Максимовића и не омогући воља народа за бољу будућност Бијељине, Семберије и Републике Српске. 



Протест испред зграде Грдске управе у Бијељини протекао је мирно. 

(Покрет "Успјешна Српска")