Лакат, раме и зглоб...! Ево какве су повреде које муче Новака...

Брине здравствено стање Новака Ђоковића целу нацију. Најпре га је мучила повреда зглоба руке, потом рамена и на крају лакта. Од Вимблдона не успева да буде потпуно спреман за изазове.

Тенис 11.10.2016 | 21:45
Лакат, раме и зглоб...! Ево какве су повреде које муче Новака...
Иако су навијачи широм планете забринути, медицински стручњаци тврде да нема разлога за то. Један од оних који верују да ће Ђоковић бити још јачи је Мома Јаковљевић, дугогодишњи доктор кошаркашке репрезентације Србије, познати хирург и заменик директора КБЦ „Драгиша Мишовић“.

- Повреде се деле на лаке и тешке. Колико могу да схватим код Новака нема никаквог кидања мишића, већ су његове повреде запаљенског типа које су последица умора. И заиста колико игра, било је практично питање дана када ће имати неко запаљење или угануће. И поред сјајне спреме, он није машина и овакве повреде се дешавају - рекао је Јаковљевић за “Блиц”.

Доктор је подвукао да је Новак направио један одличан потез.

- Одлучио је да се одмори и оде на рехабилитацију, тако да је себи баш помогао. Боље је потпуно залечити повреду, него када осетите тренутно побољшање да одмах почнете с напорима. Боље је месец дана да мирује, него да болови постану хронични.

Јаковљевић је објаснио и зашто су Новаку страдали баш ручни зглоб, лакат и раме.

- То су делови тела који су под сталним оптерећењем и први страдају. Такве повреде настају или код претренираних или пак код недовољно утренираних спортиста. Новак је дефинитивно преоптерећен, али добро је да није дошло до тог стадијума да пукне мишић или кост.

Додао је да је Ђоковић заиста феномен.

- Свака част његовом тиму и њему који крајње професионално прилазе његовом опоравку. Новаково психофизичко стање је доведено до савршенства. Он је физички максимално спреман. Тек сада у 29. години живота сусрео се с повредом. То значи да је он сјајно физички припремљен у односу на друге тенисере. Погледајте Надала, Федерера или Хуана Мартина дел Потра, који су морали и по целу сезону да паузирају јер физички нису били спремни, па су се озбиљно повређивали.

Јаковљевић је поручио да нема потребе бринути о Новаковој спреми.

- Биће он још јачи и ту нема места за расправу. Он је спортиста у правом смислу те речи. Одлично се понаша и на терену и ван њега. За пример свима. Биће још бољи. Ове повреде неће оставити трајне последице по његову игру - закључио је Мома Јаковљевић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар