Пензионери Српске: Хоћемо веће пензије

Пензионери не одустају од захтјева за већом пензијом ипоред најава из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске да новца тренутно за веће пензије нема.

Република Српска 10.10.2016 | 22:56
Пензионери Српске: Хоћемо веће пензије
Најава министра рада да повећања пензија ове године нема јер за то нема могућности а да ће сљедеће године пензије можда бити веће, не занима пензионере.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ тврди да постоје модели по којима пензија може бити већа односно по којима се у Фонд пензијско-инвалидског осигурања може уплаћивати и стотину милиона марака годишње више него до сада. То ће инсистирати од Владе Републике Српске.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић прошле седмице рекао је да постоји потреба али да не постоје могућности да пензије пензионерима у Републици Српској буду повећане. У преводу пензије јесу недовољне али у буџету нема новца за повећање у овом тренутку.

Министар Савановић као уосталом и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић у неколико наврата су раније наглашавали да је успјех Владе то што се пензије исплаћују редовно и да су пензионери у првом приоритетном разреду када су исплате из буџета у питању. То пензионерима очигледно није довољно.



БН телевизија

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

10.10.2016 11:59

САМО ВИ САЊАЈТЕ, И ОНАКО ОД ВАС ЧОВЈЕК НИШТА НЕ МОЖЕ ОЧЕКИВАТИ (СТАРИ, ИЗЛАПЕЛИ, НАИВНИ, ПОВОДЉИВИ, ПОДМИТЉИВИ, ОГРАНИЧЕНИ, РУЖНИ, БОЛЕСНИ, ИТД)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

10.10.2016 12:12

Ма вама би ја смањио пензије,кад сам видио како сте гласали на изборима,да сте паметни као сто нсте,а колико вас има могли сте сами одлуцивати колика це вамбити пензија,сад цекајте прољеце да трава нарасте

Name

ре

10.10.2016 12:12

Ти си једна обична будала.

Name

ре зика

10.10.2016 12:18

Е, мој зика, то сто реце само се у твојој глави пика. Срамота те мозе бити, настави и даље пити.

Name

ре

10.10.2016 12:25

Сто посто си у праву, додао бих јос да су поданицког менталитета, слабици, климоглавци и носталгицни за бивсим аутаритарно-тоталитарним резимом у коме им је било сјајноо јер мозак нису морали укљуцивати ни за ста, партија се за све бринула и о свему одлуцивала, људи су прегазени од времена, заробљени у 20-ом вијеку, једном ногом у гробу њихово је вријеме просло, а највисе се упињу да одлуцују о будуцности која их се најмање тице, младе ниподаставају и растерују из земље са својим примитивним нацином размисљања не питајуци се ко це уплацивати у тај фонд од кога зависе и који им је све у зивоту, задовољни су са пензијом којом плате дадзбине и лијекове(најскупље у регији) и остане им за пукопрезивљавање. Никакве друствене активности нити друзења и друствено одговорних акција немају осим саха у парку, вјерују свему сто цују на ТВ Бастиљи, ксенофобицни, нетолерантни, једном ријецју затуцани, када их цовјек упореди са пензионерима из западних земаља, па цак и насим гастарбајтерима изгледају као људи 18-ог вијека и сто је најгоре то им и не смета. Док ова Титина генерација не помре, или барем не схвати да је њихово просло и да не треба да се упињу и буду први на изборима и лактају се да одлуцују о будуцности која их се не тице нема овдје напредка. П. С. цуј ти овог вицкастог Ракуља полтрона сад се сјетио да трази повисицу кад су избори просли, као да показе да не прима бадава плату, јуце ти је јадо Савановиц рекао ста цете добити, ону ства да избијете оци, од прослог понедјељка ви не постојите као било каква групација вриједна пазње за банду на власти, а и треба вам тако да вам хоце укинути да немате ни за лијекова па да видим хоцете ли летити на еферендуме и изборе ко муве на г...

Name

комедија

10.10.2016 12:46

Треба им сакрит и пијуне од саха да не могу ни то играти по трговима и парковима.

Name

нено

10.10.2016 16:16

Ови људи тразе, оно сто су годинама уплацивали у Фонд.Не тразе они ниције паре,посебно ових који коментарису,да им пензије требају укинути.Дабогда ти Бог вратио, на твојој кози,кад тако мислис.

Name

Моји пензонери

10.10.2016 12:00

Да сте 2014 гласали за опозицију данас би се сигурно ситуација барем мало поправила.Него ви хоћете снсд,Илију Стеванчевића и Илију Вујичића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

10.10.2016 12:15

Како сте гласали (већина) 2014 год а и сада 2016, да има правде пензија би била укинута барем до следећих избора, искрено се надам да ће се то догодити, па опет глас за Илију папка.

Name

Опозиција

10.10.2016 12:19

ТРАЗИТЕ ОД ПРЕДСЈЕДНИКА ЗА ЊЕГА И ЊЕГОВЕ СЛУГЕ СТЕ ПОНОВО ГЛАСАЛИ А МОЗДА УГАЊАЈУ ЈОС КОЈИ КРЕДИТ ДА ВАМ ПОВЕЦАЈУ ПРИМАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика..

10.10.2016 12:23

И ја бих младју зену ал дзаба гласао сам за ову сто је поред мене... Има код Баје бунт бјанко цекова, запјевате једну испод сатора ударите цајеке и ето повисице...Или пасите траву док снијег није прекрио..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

10.10.2016 12:25

Не трпајте све пензионере у исти кош,има нас који нисмо папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјед

10.10.2016 12:28

Дај им, Баја, молим те. Цијелих 1%. У здравље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е цуј,

10.10.2016 12:39

Цуј логике и дједа, бас вам се не да, какви су вам коментари, ко то да разумије и свари? Мислите да су 'дивота' а уствари су срамота.

Name

комедија

10.10.2016 12:42

Дајте нам пеМзије сразмјерно васим примањима па нека будемо и задњи по приоритету исплате,срам и стид да вас буде.Цуј први сте и ста хоцете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМА

10.10.2016 16:14

ВАС КОМЕНТАР ЈЕ НА МЈЕСТУ.КАКВО ЈЕ ТО ОБРАЗЛОЗЕЊЕ, ДА СУ ПЕНЗИЈЕ РЕДОВНЕ.УВИЈЕК СУ ТРЕБАЛЕ И БИТИ.

Name

Освит

10.10.2016 12:48

Сигурно оправдани захтјеви јер сигурно имамо најмање пензије у Европи а меду најмањим у свијету.Медутим увазена господо молите се ММФу,Свјетској Банци,а у посљедње вријеме да се домаце стедисе не упитају куда се пласирају њихове паре и да задрзите садасњи ниво пензија о повецању и не размисљајте. Познато је да је економска ситуација у Босни и Херцеговини катастрофална а Република Српска економски умире,наиме наруцили смо у фирми працење јавних набава у Би Х од фирме из Сарајева и нисмо били задовољни јер смо мислили да нас лосе информису о јавним набавама у Републици Српској и ангазовали смо фирму из Србије на истим пословима и резултат је био исти.Деведесет пет посто јавних набава у БиХ су из Федерације и пет посто из Републике Српске.Толико о бољем дјелу БиХ Републици Српској како реце Гос Додик.Будзет се троси на врацање дугова,гломазну администрацију и добар дио за вас пензионере али не зато сто сте зарадили него зато сто сте гласацка масинерија,а запосљавања нових радника који би требали да обезбједују васе пензије нема, они се запосљавају у Њемацкој,Аустрији,Словенији и пензије обезбједују њиховим пензионерима и својим дознакама дрзе у зивоту градане а и Ентитет Рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

10.10.2016 13:00

За доле наведене коментаре може се рећи да су срамни. Да ли у овој јадној држави има ико поштовања, да ли ви господо знате коме се обраћате. Обраћате се бакама и дједовима, ови мало старији обраћају се мајкама и очевима, срамите се. Да ви који пиште овако или ви који сте истомишљеници а не пишете ништа подигнете своје носеве са тастатуре и посветите мало пажње бакама и дједовима, укажете на то да би најбоље за вас било ово или оно, зар мислите да не би урадили оно што је најбоље за вас, Урадили би вјерујте, нека свако од вас посвети пажњу својим пензионерима, мало љубави и пажње неће вас убити а резултати ће бити више него добри. Нека вам прва лекција буде: током писања обратити пажњу шта пишете јер ће можда исти текст прочитати ваша мама, или ваша бака. Зар не би било вриједно ујединити снагу и мудрост?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је Мила,

10.10.2016 13:15

Тако је Мила, зива и здрава била...

Name

Није он

10.10.2016 15:49

У праву сте Мила. Респект онима који су у јесени свог зивота. Али ситуација је теска и сви требају мало да "повуку" за заједницко добро. Сада нам није потребно распиривање мрзње и нестабилности. Наси мудри градјани у поодмаклој доби знају како да "од динара направе два"!

Name

Баја

10.10.2016 13:34

Само ви мени позивите до 2018-е, бице онда пензије веце! Али само за ове са црвеним пецатом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ал паћино

10.10.2016 13:45

Сада се сјетили да траже повећање,то сте требали тражити прије избора сад ће те од ове владе и овога најеженог и добро плаћеног министра добити мало сутра !

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако то ради

10.10.2016 14:15

Тако то ради Ал Пацино, слицно као и Ел Нињо...

Name

Марко

10.10.2016 14:49

Ма срам их било, како се само усуђују???Чуј веће пензије, па и ове сада су вам превисоке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горе цес проци ти!

10.10.2016 15:28

Марко, ил Пацино Ал, остарицес и за младости осјетити зал. Дзаба цес дизати тензије, ТИ нецес имати никако пензије...

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

10.10.2016 15:25

И ја би БРАЦО повисицу пензије било колико алл нема никога да мени повисицу пензију да. Само да знате како је то велика неправда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

10.10.2016 16:07

Него ста него људима повецати пензије.Ово сто се ради са пензионерима у РС нема нидје на свијету.Најмању пензију убједљиво имају.Опљацкати народу Пензиони фонд и јос им мрвице дају а цитав зивот уплацивали па све вас треба тузити! Повецање или протести и блокаде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радислав

10.10.2016 16:23

Пезнионери требају истрајати у својим захтјевима.Нека господа, смање своје астрономске плате,па нека од тог новца повецају пензије, да пензионери под старе дане зиве барем солидно.Ово сад је испод људског достојанства.Како их није срамота говорити да не могу изнаци нацин за повецање пензија,које су људи заслузили, уплацујуци годинама доприносе фонду. За овакве и слицне ствари треба референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

10.10.2016 22:22

Другари моји јели пуна пензија, или инвалидска.

Name

Озбиљан

11.10.2016 01:16

Драги пензиоси гласали сте за мене моју странку и ста оцете сада дао сам лову стевандицу а њему сузи мазнула воздра за две год добицете повисицу од десер марака ако будете опет за мене гласали

ОДГОВОРИТЕ