Анализа - видео: Србија ово не памти! Душан Тадић - човјек који је “Орлове” учинио убојитим!

Дуго Срби нису имали оваквог играча... Баш он је недостајао репрезентацији Србије. Португалија има Роналда, Аргентина Месија, а Срби, Душана Тадића.

Фудбал 11.10.2016 | 00:00
Анализа - видео: Србија ово не памти! Душан Тадић - човјек који је “Орлове” учинио убојитим!
Да ли је поређење офанзивног везисте “орлова” са највећим звездама светског фудбала претерано? Није! Разлог - репрезентацију Србије је учинио убојитом. Од када су стартовале квалификације без овог момка игра националног тима не може ни да се замисли.

Сваки његов потез доноси превагу на терену. За статистику кажу да је као бикини, више скирва него што открива, али у случају Душана Тадића све је потпуно јасно. Када он игра, игра и Србија.

“Орлови” су постигли осам голова од почетка квалификација, а податак да нисмо тресли мрежу ако фудбалер Саутемптона, као стрелац или асистент, није учествовао у акцији звучи невероватно. Тадић је постигао три и наместио чак пет голова!

Вратимо се на Роналда и Месија, па и они се не би постидели оваквог учинка.

Србија је на првом месту у групи, а све је кренуло ремијем са Ирском, и тада је бивши фудбалер Војводине чинио чуда.



У Молдавији је још једном показао какав је ас.



Потврда квалитета и врхунске класе стигла је у Београду против Аустрије. Био је то шоу једног човека.



Шта би било да смо изгубили Тадића? Грешка бившег селектора Радована Ћурчића могла је скупо да нас кошта. Срећом, Душан је ту и игра као никада до сада. Пут од дисидента до хероја је дуг, али офанзивни везиста га је прешао за свега годину дана.

“Маракана” се поклонила и скандирањем одала признање новом лидеру “орлова”. Русија јесте далеко, али голови и асистенције наше “десетке” полако али сигурно склањају препреке ка Мундијалу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мистер x

11.10.2016 07:56

Ма дај људи ..о цему ви..па Аустрија је исто могла да побједи!! ово је било једва...никакав знак за боље,,Следеца мало јаца екипа це вас накантати

ОДГОВОРИТЕ