Аустријски медији о поразу од Србије: Као гомила растераних кокошака!

Аустријска штампа оштро је критиковала своју репрезентацију због пораза од Србије у Београду, у квалификацијама за Светско првенство у фудбалу.

Фудбал 10.10.2016 | 12:00
Аустријски медији о поразу од Србије: Као гомила растераних кокошака!
Бечки дневник "Кронен цајтунг" оценио је да је аустријска репрезентација у одбрани често деловала као гомила разјурених кокошака.

Утакмица против Србије, додаје лист, показује да у одбрани аустријска репрезентација има велике проблеме.

Срби су имали пуно простора на располагању за контранападе, указује дневник.

"Кронен цајтунг" истиче да је Душан Тадић био одлучујући играч, јер је у сва три гола имао свој учинак.

Лист подсећа да је ово први пораз аустријске селекције после 13 квалификационих утакмица заредом и први пораз на страни од 11. октобра 2013.

Тим поразом се аустријска репрезентација налази под притиском пред утакмицу против Ирске у Бечу 12. новембра, ако не жели да превремено дође у заостатак за осталима.

Дневник наводи да је национални селектор Марсел Колер морао да изврши промену на голу, због повреде Роберта Алмера, па су се у постави нашли, исто као и код Срба, искључиво играчи који играју у иностранству.

Бечки дневник "Курир" оцењује да је аустријска репрезентација сама себе поразила у Србији.

Лоша посета на стадиону ’Рајко Митић’ у Београду водила је ка погрешним закључцима, али слабо интересовање српских фанова за утакмицом свакако није била мерило за актуелно стање српске репрезентације, указује лист.

"Курир" наглашава да је Аустрија у стадиону у Београду била суоцена са можда најбољим индивидуалним играчима у квалификационој групи Д.

Репрезентација Србије била је, како додаје лист, противник са вишим техничким и играчким квалитетима, који не прашта неконцентрисаност.

Одбрамбени играчи Аустрије су деловали беспомоћно, а често гибл;јење лопте Срби су користили за брзе контре.

"Аустрија је изгубила након 13 утакмица по први пут у квалификацијама. Тиме је изгубила и сигурност и самоувереност, а утакмица против Ирске је прилика за нови почетак", наводи "Курир".

Фудбалска репрезентација Србије савладале је синоћ Аустрију резултатом 3:2 у утакмици квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛАЗАР

10.10.2016 15:15

Аустрија увек лоше игра кад пређе Саву и Дрину ...као и 1914

ОДГОВОРИТЕ