Зеленаш од клијента уграбио 24.800 КМ

Против Бањалучанина Жељка Ковачевића (42), званог Стријелац, потврђена је оптужница која га терети да је зеленаштвом узео 24.800 марака од Амира Смаилагића, власника бањалучке ћевабџинице "Код Мује".

Република Српска 10.10.2016 | 11:20
Зеленаш од клијента уграбио 24.800 КМ
Оптужницу је подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а потврдио бањалучки Основни суд. У оптужници се наводи да је Ковачевић у јануару прошле године у Бањалуци са Смаилагићем договорио да му позајми 24.000 марака, с тим што нису прецизирани ни начин ни услови враћања дуга.

"Он је оштећеном у три наврата исплатио новац. Први пут дао му је 5.000 евра, други пут 3.000 евра, а трећи пут 4.000 евра, а при трећој исплати, користећи лакомисленост и недовољно искуство оштећеног, саопштио му је да му сваког десетог у мјесецу мора исплаћивати камату у износу од 20 одсто од позајмљене главнице", наводи се у оптужници.

Дакле, камата мјесечно износи 4.800 марака, колико му је Смаилагић одмах дао, те му је од марта до септембра наставио плаћати 5.000 марака камате, и тако, укупно искеширао 39.800 КМ.



Смаилагић, међутим, тада схвата да неће моћи да испоштује договор, па се одлучује да подигне кредит у банци и плати сва своја дуговања Ковачевићу, о чему га је и обавијестио у октобру.

"Замолио га је да му обустави обрачун камате за наредне мјесеце и да ће му вратити главницу, али како је тек у априлу ове године добио од банке тражени кредит, Ковачевић је тада тражио да му се исплати 65.000 КМ, што је несразмјерно са износом који је позајмио", стоји у оптужници.

На крају су се њих двојица 22. априла ове године око 11.25 у Крфској улици срели, те је Смаилагић дао Ковачевићу 5.000 марака, а потом је оптужени за зеленаштво и ухапшен.

Ковачевић је, подсјетимо, од раније познат полицији по бројним кривичним делима, углавном крађама и провалама. Хапшен је 2011. године у великој полицијској акцији "Стријелац", када је и "зарадио" надимак. Ковачевић је осуђиван више пута, а раније је одслужио казну од 11 година због разбојништава. Интерпол из Загреба је за њим расписао потјерницу због покушаја убиства и пљачке.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

то ти га је

10.10.2016 10:19

Специјално глуп цевабдзија.Специјално покварен зеленас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И мени је било исто

10.10.2016 10:34

Исту ситуацију скоро слицну сам лицно имао од Бијељинских зеленаса. Када је све било спремно за хапсење и када су криминалци требали да буду ухапсени, цовјек из полиције је дао вијест "господи" који су ме одвели у меацан ходник и натјерали да повуцем све. Све је "морало" стати а ја сам давао и давао. Сада сам на ивици разума и самоубиства јер моја породица нема ста јести. Позајмио и позајмљивао сам паре од постених људи да дајем овима и сада немам да вратим. Сваки дан ме прогања савјест прогања ме зивот јер немам да вратим паре. Врло је вјероватно да нецу издрзати а немам коме да се обратим за помоц....једноставно немам.... ИМА ТОГА ЈАКО ЈАКО МНОГО САМО ЉУДИ ЦУТЕ И НЕ СМИЈУ ДА ПРИЦАЈУ ЈЕР НЕМА СПАСА НИ ОД КОГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква црна полиција

10.10.2016 11:07

Познат је случај из Акције Кнез 2 када су бањалучки инспектори приводили наводне дужнике по налогу правоснажно осуђеног Смиљанића

Name

Паметни

10.10.2016 14:51

То је истина ја сам изгубио све због тих ствари а ниста од никога нисам узео све због других људи молим сву ту господу сто узимају толике камате да мисле на своју дјецу и од дјеце њихову дјецу има ко то све гледа и враца и све у своје врјеме додје на наплату али неку другу наплату у којој нису паре у питању извините због гресака слаб сам мало са зивцима поззз од хероја који је све то просао

Name

Бањалучанин

10.10.2016 12:01

Какав је то изрод кад позајмљује паре од зеленаша а држи чевапџиницу а и порјеклом је од Мује Џузела који је оставио велике паре. И он је криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

10.10.2016 13:26

Бијељина,па теби је још увијек густо,није"било исто"!Боље пријави поново иначе падаш и остављаш и дјецу на цједилу!Мисли!Буди храбар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било исто

10.10.2016 19:48

Е мој друзе. Пријавио би ја али кога су змије уједале и густера се боји. Цутим и трпим а докле не знам... или цу их побити или себе убити. Не вриједи. Покусао сам и медјународној али они казу није у њиховој надлезности.... сви су уплетени и корумпирани. Инспектор који је "продао" вијест за ситне паре зеленасима је само "казњен" тако сто је пребацен на други одјел, а ови су наставили да ми отимају црно иза нокта. Имам двоје мале дјеце и њима се бојим а да их немам одавно би све објвио у медијима по имену и презимену и побио све па на робију у миру цитао књиге