Стосур: Шарапова "није знала"? Ма, дајте...!

Аустралијска тенисерка Саманта Стосур рекла је да и даље не верује да је Марија Шарапова "помилована" после допинг скандала који је снажно одјекнуо.

Тенис 15.10.2016 | 22:15
Стосур: Шарапова "није знала"? Ма, дајте...!
Шарапова ће моћи на терен 26. априла 2017, након што јој је Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) смањио суспензију због допинга за девет месеци.

Међународна тениска федерација је Шараповој изрекла двогодишњу суспензију до јануара 2018. године због коришћења забрањеног лека мелдонијума, али је жалба једне од ретких преосталих правих тениских звезда у женској конкуренцији делимично усвојена у Лозани – казна је смањена на 15 месеци.

"Не могу да верујем, не знам ни шта да кажем. Не знам како неко може да се извуче са таквим изговором (рекла да није знала да је супстанца забрањена прим.аут), а онда да му буде смањена казна. Невероватно је да искористите такав изговор како бисте се извукли. То је лош пример другим спортистима – можете једноставно да дигнете руку и кажете: ’Није моја грешка", рекла је Стосур.

Некада четврта играчица на WТА листи и шампионка УС опена верује да се Рускиња неће лепо провести када се врати тенису.

"Разговарала сам са неколико колега и сви имају исто мишљење. Имали смо исту идеју на старту, а сада имамо одлуку. Не мислим да има велику подршку од играча, биће интересантно видети какав ће дочек имати када се врати", додала је Аустралијанка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар