СП: Ако не добијемо Кипар, немамо шта да тражимо!

Репрезентација Босне и Херцеговине с императивом побједе дочекује Кипар у понедјељак, 10. октобра, на стадиону "Билино поље" у Зеници у квалификацијама за Мундијал 2018. године у Русији.

Фудбал 10.10.2016 | 08:30
СП: Ако не добијемо Кипар, немамо шта да тражимо!
Селектор репрезентације Босне и Херцеговине, Мехмед Баждаревић рекао је како репрезентација мора све дати од себе за вечерашњи сусрет.

"Радили смо, анализирали смо. Морамо што прије наставити према ономе што нас чека и дати вечерас све од себе, јер та три бода су изузетно важна. Према томе, мислим да не треба понављати колико је важно и колико треба жеље и мотивације за ту утакмицу. Ако то не можемо урадити, немамо шта тражити ту. Вјерујем да ћемо урадити једну добру утакмицу, не да се искупимо за Белгију, него да обрадујемо људе који ће доћи да нас бодре", поручио је Баждаревић.

"Нисмо били задовољни, све можемо да оправдамо, осим велике жеље, трчања и борбености које није било довољно за такву утакмицу. Мислим да смо сви свјесни да се то не смије поновити. Рачунам на све играче који су овдје...

Додао је како није искључено да формација буде иста као у мечу против Белгије.

"Није искључено да буде формација иста као у Белгији, али не бих о томе. Прије свих тих шифри, тактичких замисли, имају борбеност, трчање, жеља. Најважније је да формација која истрчи буде најспремнија и да игра како знамо и можемо", рекао је Баждаревић, додавши како је упознат са игром екипе Кипра.

"Гледали смо Кипар три пута уживо. Све информације имамо, све што нам може помоћи да што боље почнемо и завршимо утакмицу. Играли су добро и против Белгије и Грчке, ради се о незгодној екипи која има доста искуства, не смијемо ни потцијенити нити прецијенити никога и морамо вјеровати у нашу снагу и наше квалитете и пазити на све што може бити проблем", додао је Баждаревић.

Един Џеко, капитен репрезентације Босне и Херцеговине, рекао је како су у сусрету са Белгијом сви подбацили.

"Што се тиче Белгије, као што сам рекао послије утакмице, сви смо подбацили, почевши од мене. Не можемо бити задовољни јер једна екипа која жели да буде међу прве двије и да изгуби 4:0 је превише. Сами смо криви, а оно што смо направили на терену није било довољно ни за шта. Од почетка квалификација се стално враћамо на Кипар који нас је коштао прошлих квалификација и 100 посто сам сигуран да их овај пут нећемо потцијенити", рекао је капитен.

"Генерално, већина ових играча игра свака три дана. Кад изгубиш једну утакмицу, боље је да одмах играш за три дана јер мораш заборавити пораз и концентрисати се на сљедећу утакмицу. Мислим да је ово битније него оно у Белгији, која је на већем нивоу него што смо ми и сваки позитиван резултат би био плус за нас. Морамо направити што се очекује од нас, а то су три бода против Кипра", рекао је Џеко, додавши како би волио "забити" гол за побједу.

Сусрет Босна и Херцеговина - Кипар игра се у вечерас, 10. октобра, у оквиру 3. кола Групе Х квалификација за Свјетско првенство „Русија 2018“. Почетак утакмице је у 20.45 минута на стадиону "Билино поље" у Зеници.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар